21 de febr. 2013

MANDONGUILLES A LA JARDINERA






Un altra manera de fer mandonguilles, que acompanyades de la verdureta resulta boníssima i molt saludable, tot i que s’hi pot sucar massa pa....

INGREDIENTS


Per les mandonguilles :


   250 gr. de carn picada de porc

   250 gr. de carn de picada de vedella

   1 gra d’all

   2 branques de julivert

   pa ratllat

   farina

   1 ou

   sal i pebre




Per la salsa:


   100 gr. de mongeta tendra a trossos

   2 pastanagues a daus

   1 pot de pèsols

   100 gr. de carabassa a daus

   1 tomàquet madur a daus

   1 ceba grossa a daus petits

   1 pebrot verd a daus petits

   1/2 l. de brou de verdures o pollastre

   100 ml. de vi ranci


PREPARACIÓ



Farem les mandonguilles barrejant la carn amb l’all picat petit al igual que el julivert, l’ou , la sal, el pebre i una mica de farina de pa i anem barrejant fins que es faci una pasta que puguem moldejar les boletes. Un cop fetes, les enfarinem i ho posem a fregir en una paella amb 1 got d’oli, un cop fregides les retirem. Agafem la meitat d’aquest oli i el colem en una cassola, afegim la ceba i quan ja han passat 3 minuts afegim les verdures menys els pèsols, ho salem i anem donant tombs, a foc mig, passat uns 10 minuts afegim el vi ranci i un cop evaporat hi tirem el brou i les mandonguilles, abaixem una mica més el foc i deixem coure uns 15 minuts. Als cinc minuts finals hi tirem els pèsols escorreguts. 




5 comentaris:

  1. oh que bones! Tenen un color estupendes! Recordo que quan era petita no m'agradaven les mandonguilles... fins que vaig descobrir que el que no m'agradava eren les patates que les acompanyaven! Des d'aleshores, les faig amb verduretes. Les teves tenen un color magnífic!! Petonets

    ResponElimina
  2. M´agrada la recepte amb una mica de carbassa ha de quedar genial...la faré però sense els pèsols que a casa no agraden...a mi si pero de tnt en tant ja em faig passar el capritx....molts petons

    ResponElimina
  3. M'encanten les mandonguilles, haig de provar aquesta versió!!

    ResponElimina
  4. Boníssimes, l'aspecte és fabulós. Les provaré.
    Salutacions.

    ResponElimina
  5. A casa les mandonguilles els tornen boixos, quin goig de plat amb les verduretes !!!
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!