18 de febr. 2013

ARRÒS NEGRE






Un altra de les moltes maneres de fer arròs, i que és molt bona, encara que a casa, hi ha qui per l’aspecte inicial no li agrada massa.... ;)

És veritat que a cop d’ull dius la primera vegada, “que carai es això tant negre?”, però si t’atreveixes a provar-ho es boníssim!!!!...




INGREDIENTS



1/2 fulla de llorer

1 sèpia petita per persona

400 gr. d’arròs

2 cebes mitjanes

1 litre d’aigua

2 tomàquets madurs ratllats

1 pebrot verd petit fet a trossets

2 borses de tinta de sèpia congelada

2 grans d’all

200 g de cloïsses

2 gambes o llagostins per persona

oli i sal




PREPARACIÓ


Posarem les cloïsses amb aigua i sal una mitja hora perquè treguin l’arena. Seguidament, tallarem a trossos les sèpies i les cebes a talls molt petits i ho posem a la paellera o cassola amb oli d’oliva amb el pebrot i la fulla de llorer i ho anirem fregint a foc lent.

Mentre en el morter picarem 1 gra d' all, posarem les tintes desfetes amb un rajolí d’aigua i ho tirem dins la cassola, i remenem perquè es faci tot per igual. A continuació, hi posarem el tomàquet, les gambes i  les cloïsses ben netes, quan aquestes s’obrin hi tirarem l’aigua i la sal i deixarem que bulli, tot seguit  hi tirem l’arròs i el deixarem 20 minuts a foc mitja i els últims cinc minuts xafarem l’all que ens queda i el tirarem per sobre l’arròs. 






3 comentaris:

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!