2 de nov. 2012

FLAM DE QUALLADA



Per la Piedad


La veritat és que mai havia provat aquest flam, Flam de “Cuajada”, doncs no em podia pas imaginar el gust que podia tenir, i espectacular!, boníssim de debò, cremós i Mmmmm… demés que la recepta més fàcil impossible!!!!.
Així que us animo a que el proveu, i per presentar en un sopar/dinar amb familiar i/o amics té molt bona presentació!.


INGREDIENTS

3 vasos de llet
15 galetes Maria
120 gr. sucre
2 sobres de quallada
una mica canyella en pols
pinyons
sucre caramel·litzat de compra o “casero”


PREPARACIÓ

Per fer el caramel:
En una paella,  s’hi tiren 3 cullerades de sucre i mitja cullerada d’aigua, es fregeix vigilant que no es cremi el sucre. Ha de quedar un color negre.

Per fer el flam:
Es tritura tots els ingredients, excepte els pinyons i el sucre caramel·litzat, es posa tot en un cassó al foc i abans que arrenqui el bull es treu.
Al fons del motlle, s’hi posa sucre caramel·litzat i els pinyons, es tira la barreja del cassó al motlle i quan ja està fred es posa a la nevera.



8 comentaris:

  1. Quina gana fa venir aquest flam!!! Una recepta ideal i fantàstica, Enhorabona !!!

    ResponElimina
  2. I quines ganes fan venir de fer-lo!! aquestes són les rerceptes més m'agraden, fàcils i amb resultats!

    ResponElimina
  3. Té un aspecte impressionant, el provarem!

    ResponElimina
  4. Nosaltres en vam fer un pel repte del Mató a Memòries i ens va agradar moltíssim!!
    I aquest amb els pinyons fa molt bona pinta!!
    ptns!!

    ResponElimina
  5. Te una pinta que si la foto no enganya te de ser boníssim

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!