14 de nov. 2012

CALAMARS AMB MANDONGUILLES



Per la iaia Montse





Ja feia temps que donava tombs per fer un mar i muntanya, a casa aquesta barreja de gustos ens agrada molt…  Això si!, els que vigilem, això és un pecat!, perquè de pa en vàrem sucar…. jejejejej ;)

INGREDIENTS (4 persones)

2 calamars grossos
2 dents d’all
400 gr. pèsols
1 ceba
3 tomàquets madurs o tomàquet triturat en conserva
conyac
sal
sucre (una miqueta)
oli
suc de peix o caldo fluix

Per les mandonguilles:
   200 gr. de porc magre trinxat
   200 gr. de vedella trinxada
   1 ou
   pebre
   3 llesques de pa de pagès
   llet 
   sal
   pebre
   julivert
   2 dents d'all
   farina 

Per la picada:
   un grapat d’ametlles torrades
   sal
   1 dent d'all
   1 galeta maria



PREPARACIÓ

En una cassola amb una miqueta d’oli es sofregeixen els calamars nets i tallats a trossos mitjans. Quan estiguin ben daurats, es reserven. En el mateix oli de fregir els calamars, farem un sofregit de ceba tallada a juliana i tomàquet triturat, condimentar-ho amb sal i sucre. Quan ja esta fet, s’hi torna a afegir els calamars i s’hi tira una mica de caldo o be l’aigua per fer-lo bullir tot junt uns 10 m. més, seguidament s’hi afegeixen els pèsols.
Mentrestant, farem les mandonguilles: En un bol, ficarem la motlla del pa i la regarem amb llet, seguidament barrejarem la carn de vedella i de porc, els dos alls i julivert trinxats molt petits, sal, una mica de pebre i un ou. Quan la massa està llesta, es fan rodones per les mandonguilles i s’arrebossen amb farina abans de fregir-les. Quan ja estan fregides es tiren a la cassola amb els calamars i es cou tot junt uns 15-20 minuts, tot seguit, incorporem el conyac.
Quan faltin 10 minuts per apagar el foc, es prepara una picada amb un gra d’all, les ametlles torrades, sal, la galeta maria, ho piquem ben picat i s’incorpora a la cassola, o deixant fer la xup – xup.
Es bo deixar-lo reposar una mica, és un plat que es pot deixar de un dia per l’altre.






10 comentaris:

  1. oh, que bo!!! És un dels meus plats preferits! La meva mare també en feia, i trobo que els gustos del carlamars i de mar impregnaven les mandonguilles i les feien el doble de bones!!! T'ha quedat fantàstic.

    ResponElimina
  2. Bonísim!! Te molt bona pinta! Petons.

    ResponElimina
  3. Es una barreja que no he provat mai, desprès de veure aquest plat hi posaré remei, deu d’estar boníssim.
    Petons

    ResponElimina
  4. Delicioso, qué plato tan impresionante!!
    Besitos

    ResponElimina
  5. Nyammm! Quina bona pinta! Recepta apuntada.

    ResponElimina
  6. És que seria un pecat menjar un plat així sense sucar-hi pa!
    Té una pinta boníssima!!
    ptns!

    ResponElimina
  7. M'encanta aquest plat. El probaré té molt bona pinta !!

    ResponElimina
  8. Feia molta estona que no en menjava. MMMM boníssimes, avui per dinar, xalarem!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!