21 de març 2012

PANADONS





Aquesta és un altra recepta de temporada, es solen fer el Dimecres Sant, per menjar-los el dijous  i  divendres, ja que és temps de Quaresma i no es podia menjar carn antigament, encara que ara tot això ja no es fa massa, la veritat és que son boníssims i ens agraden molt a casa nostra encara es fan el Dimecres Sant i quan no ho és!!!.


INGREDIENTS

1 kg d’espinacs
100 gr de pinyons
100 gr de panses
2 grans d’all
250 gr de farina normal
125 gr d’aigua
1 polsim de sal
7 gr de llevat de forner en pastilla


PREPARACIÓ

Primer triarem els espinacs només deixant les fulles, els rentem i els posarem a coure en una paella amb tres cullerades d’oli i els alls trinxats, donarem uns quants tombs fins que siguin mig cuits (perden bastant), afegim els pinyons i les panses donem tres tombs i reservem en un colador perquè perdin l’oli.

Escalfem el forn a 210ºC.

Ara farem la pasta barrejant la farina, l’aigua i la sal desprès afegim el llevat esmicolat i amassem fins que quedi elàstic. Fem boles d’uns 50 gr. i ho reservem tapat amb un drap 1 hora. Passat el temps estirem amb un corro mullat d’oli cada una de les boles mes o menys en forma rodona, i posem el farcit d’espinacs en una vora,  com una cullerada i mitja i tanquem enrotllant les vores. Pintarem cada un amb oli i posarem al forn. Quan els vegem daurats retirem i tornem a pintar una mica amb oli per donar brillantor. Si no es volen fer al forn es poden fregir amb abundant oli. A casa es fa de les dos maneres, perquè hi ha dels dos gustos.







9 comentaris:

  1. Quina cosa tan bona...gràcies per la recepta...petons

    ResponElimina
  2. oh, com m'agraden!! En tinc uns pendents de publicar, també en faig des que en vaig aprendre de la meva família política de Lleida. També n'he vist de tonyina però a mi m'agraden com els has fet tu, amb espinacs! Petons

    ResponElimina
  3. Mira que en son de bons, gracies per passa la recepta
    Petons

    ResponElimina
  4. Jo també m'apunto la recepta, tenen un aspecte impressionant!

    ResponElimina
  5. No els havia sentit mai a anomenar. Pinten molt bons!!!
    Ptns

    ResponElimina
  6. I nomès a setmana santa ??? jo aquestes les menjava jo tot l'any

    ResponElimina
  7. Per dimecres sant o quan sigui, a mi els panadons em xiflen sempre!!!!
    petonets

    ResponElimina
  8. Em tornen boja, des de sempre!!!! Aquest any m'hi he de posar i fer-les...Me les menjaria totes!!!

    ResponElimina
  9. Me apunto estos panadons ¡Están deliciosos!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!