1 de febr. 2012

LLUÇ A LA BASCA




Un dels plats típics d’aquesta terra fantàstica que és el país basc, i que sempre m’havia picat la curiositat de com seria. Encara que he estat per aquesta terra, i també l’he vist fer per la televisió, mai l’havia tastat, fins l’altre dia que a casa  tocava peix i pensant altres formes de cuinar-lo hi vaig pensar. Cal a dir que és fantàstic i a més súper fàcil. No ho hagués dit mai!!!.

INGREDIENTS (4 persones)


2 talls de lluç per persona
1 ceba mitjana
3 alls
5 branques de juliverts
1 vas de vi blanc
1 vas de brou  de peix ( es pot fer amb una pastilla de preparat)
1 cullera sopera de farina
150 gr. de pèsols de pot o congelats
4 ous durs
4 pebrots vermells de llauna o del piquillo
espàrrecs blancs de llauna
4 cullerades d’oli


PREPARACIÓ

Posarem l’oli en una cassola amb la ceba tallada petita al igual que els alls i deixarem anar fent a foc suau fins que siguin transparents, aleshores hi tirarem el vi blanc i deixarem que s’evapori l’alcohol, acte seguit, hi afegim el brou i la cullerada de farina desfeta amb ½ vas d’aigua i deixem que s’incorpori ben bé, i ja posarem el lluç, els pèsols, els ous durs tallats a quarts, els pebrots a tires, ho salem  i anirem movent la cassola perquè la salsa es vagi lligant. Passats 10 minuts ja es pot treure del foc i decorar amb els espàrrecs blancs.




8 comentaris:

  1. El lluç a la basca a casa ens agrada força, t'ha quedat molt bé i la salsa està per anar a buscar la cullera ara mateix :)

    Petons

    ResponElimina
  2. Quina delícia, guapa! Quan jo vaig ser al país basc vaig provar la trucha a la basca, que ve a ser similar... boníssim. Petons

    ResponElimina
  3. En casa la comemos mucho, aunque no le echamos pimientos y está buenísima.
    Me alegro de que te gustara este plato tan típico de aquí.
    Besos

    ResponElimina
  4. Que hambre me acaba de entrar al ver este plato. Tiene una pinta fantástica, apunto la receta que me ha encantado
    bsts. Maite

    ResponElimina
  5. En vaig menjar fa poc a casa mons pares (ma mare el borda!) i m'encanta! Però mai l'he menjat amb pebrot, també hi deu quedar molt bé!
    Petonets
    Sandra (Els fogons de la Bordeta)

    ResponElimina
  6. dons per ser el primer t'ha quedat perfecte !!! es un gran plat..

    petonets

    ResponElimina
  7. Una manera deliciosa de menjar lluç, fa molt bona pinta
    Petons

    ResponElimina
  8. Es uno de los platos que mas gusta en casa , la merluza con guisantitos , huevo , esparragos y hasta si me apuras ...almejas que es como lo hago yo es una delicia ...SE VEN UNAS FOTOS INCREIBLES BSSSBUEN DOMINGO MARIMI

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!