28 d’oct. 2011

PIT DE POLLASTRE FARCIT




Una altra manera de preparar el pit de pollastre perquè surti ben sucós, ja què normalment és un pèl espès, i a vegades a casa no el vol ningú. En canvi, cuinat d’aquesta manera, ara té molts pretendents i és que queda realment bo i fàcil de fer.



INGREDIENTS

1 pit de pollastre per persona ( 1 si és grosset o 2 si son petits )
Pernil dolç
Formatge en llenques
Bacó
Oli
Sal
Pebre
1 copa de conyac
Herbes aromàtiques  ( timó, romaní…)
1 patata per persona
1 ceba


PREPARACIÓ

Escalfem el forn a 180º

Tindrem els pits de pollastre sense pell i els partirem per la meitat. Al mig hi posarem una tira de formatge i una de pernil dolç, el tanquem i l’emboliquem amb dos o tres tires de bacó, que quedi tot tancat i el bacó enganxat enrotllant-ho amb fil de cuina o be amb uns escuradents clavats.
Posarem en el fons d’una safata de forn les patates tallades a rodanxes de mig centímetre, la ceba també a rodanxes, i a sobre els pits  amb un bon raig d’oli i les herbes aromàtiques, i cap al forn. Passats 25 minuts,  hi tirem el conyac i deixem coure uns 15 minuts més.




19 d’oct. 2011

PASTÍS DE PRUNES AMB VI RANCI --- FELICITATS CARME!!!!



 Carme, desitjar-te un FELIÇ ANIVERSARI i que segueixis cuinant i fent-nos llepar els dits amb aquests plats tan suculents...
 
MOLTES FELICITATS, CARME!!!!!

QUÈ PASSIS UN FELIÇ DIA 



Aquesta recepta la vaig trobar a la revista CUINA, i des del primer moment em va seduir la seva imatge. Vaig donar el tomb a la fitxa pensant que seria complicada, i era molt senzilla i amb pocs ingredients.
Cal dir que la recepta original és amb ratafia, i la pasta brisa la fan ells, però com que no en tenia ho vaig substituir pel vi ranci  i la pasta la vaig comprar de la refrigerada. Amb la ratafia no se com resulta però amb el vi ranci ha sortit molt bo.
És un pastís molt lleuger i refrescant.



INGREDIENTS


1 base de pasta brisa
5 prunes vermelles
300 ml de nata liquida
80 grs de sucre moré
1 ou sencer i dos rovells
150 grs de ratafia (jo, vi ranci)


PREPARACIÓ

Estendrem la pasta i folrarem un motlle rodo sucat amb mantega, pressionarem bé contra les parets i taparem amb paper de fort i algun pes a sobre perquè la pasta no pugi i la ficarem a la nevera 30 minuts.
Tindrem el forn escalfat a 190º i hi posarem la pasta 10 minuts, passat aquest temps,  li retirarem el paper i els pesos i la tornarem a enfornar 5 minuts més.
Per l’altra banda rentarem les prunes, traurem el pinyol i les tallarem a grills.
Escalfem el vi ranci (ratafia) amb dos cullerades de sucre moreno i quan estigui desfet hi aboquem les prunes i ho deixem coure tot junt 2 minuts, retirem i deixem refredar.
En un bol batrem els rovells i l’ou amb el sucre restant. Posarem la nata al foc i quant arranca a bullir la tirarem als ous sense deixar de remenar.
Ara agafarem la base de la pasta i hi posarem els grills de pruna escorreguts del vi ranci (ratafia), que també el tindrem guardat, a sobre dels grills tirarem la crema dels ous i la nata i ho enfornarem 30 minuts a 160º C.
El vi ranci (ratafia) que hem reservat a l’escorre les prunes és un almívar que podem tirar per sobre el pastis quan el servim.





13 d’oct. 2011

GASPATXO





Entrant de cara a l'hivern, ja sé que potser no és un plat gaire adequat ja que és un clàssic de l’estiu, però com que ens agrada molt, i tenia la recepta i a casa encara en mengem... doncs m'he llançat a publicar-la.
És una recepta que té moltes variants i cadascú el fa de una manera diferent, posant-hi mes o menys ingredients, o bé variant-los. Jo estic acostumada a fer-ho així i la veritat que encara que sigui a la manera clàssica, és molt bo.
És un àpat molt refrescant, fàcil i saludable, que més volem?



INGREDIENTS

1kg de tomàquet madur
100 gr. de cogombre pelat
1 ceba petita
1 all pelat
½ pebrot vermell
sal
250 ml d’aigua
4 cullerades d’oli
2 cullerades de vinagre
glaçons

PREPARACIÓ

Posarem en un vas de la batedora o Thermomix, totes les verdures fetes a trossos junt amb la sal i el vinagre, i triturarem, un cop està completament triturat i ben fi, afegirem l’oli i el barrejarem ben bé amb els ingredients triturats i finalment hi abocarem l’aigua i tornarem a batre fins que quedi tot integrat.
Aboquem en una gerra amb uns quanta glaçons i deixem refredar a la nevera.



10 d’oct. 2011

ARRÒS AMB VERDURETES I POLLASTRE




Sempre pensant com anar variant les menjades de cada dia, i a més a més disfrutant fent-les, vaig pensar amb aquest arròs, a part que ara hem començat a casa nostra a descobrir les verdures que abans no hi entraven, i l’arròs ens agrada molt.
Queda molt bo i sa pel cos, ja que porta els ingredients bàsics en la dieta Mediterrània.


INGREDIENTS ( 4 persones )

2 pits de pollastre o gall d’indi a tires
1 pot de xampinyons laminats
4 tasses d’arròs
8 tasses o 9 de brou de verdura o aigua
½ carbassó
2 pastanagues
200 grs de mongeta tendra
1 ceba
1 /2 pebrot vermell
oli
sal

PREPARACIÓ

Fregirem el pollastre salat en una cassola amb  3 cullerades d’oli i el reservarem a part. En el mateix oli  i a foc suau hi tirarem la ceba trinxada a trossos petits igual que el pebrot i ho sofregirem, passats 10 minuts hi tirarem les mongetes tendres tallades a tires i donarem uns quants tombs i hi afegirem el carbassó, passats 10 minuts hi tirarem els xampinyons .
La verdura ha de quedar a mig coure, és a dir forta, perquè desprès bullirà amb el brou.
Afegirem a la verdura el pollastre i l’arròs, donant un parell de tombs, pujarem el foc i tirarem el brou, salarem una mica si el brou no porta sal, deixarem coure uns 20 minuts a foc mitjà o fins que provem que es cuit.
Quan està fet, el tapem amb una tapadora i esperem 5 minuts, i ja es pot servir.



5 d’oct. 2011

COCA DE CARABASSA (THERMOMIX)





Ja fa temps que em feia gràcia provar la carabassa, producte que sols havia vist fer com a sopa o crema, i la veritat que no em seduïa massa, i a casa no els hi entraria segur.
Aleshores vaig pensar en que a Estats Units aquest tema el tocaven en pastisseria, i buscant per la xarxa vaig descobrir que també es molt típic  de València.
Doncs em vaig guiar pel bloc de CUINANT, que ho explicava meravellosament i a més era amb Thermomix , encara més fàcil.
El resultat : FANTÀSTIC!!!!!!!, QUINA SORPRESA, I AMB CARABASSA!!!!!

INGREDIENTS

300 gr. de carabassa pelada
250 gr. de sucre
250 gr. de farina
3 ous
2 paquets de gasificants blancs
2 paquets de gasificants blaus
70 gr. d’oli de girasol
nous i pinyons  ( ells hi posaven panses )

PREPARACIÓ

Escalfem el forn a 180º dalt i baix
Farem la carabassa a trossos i la posarem al microones 5 minuts perquè es fiqui tova.
Posarem al vas de la Thermomix el sucre i la carabassa 1 minut a velocitat 6.
Afegim els ous i l’oli  i també posem 1 minut velocitat 6.
Hi posem la farina amb els gasificant blancs tamisada i barregem uns segons a velocitat 4  i hi aboquem els gasificant blaus, remenem amb l’espàtula i ho aboquem en una safata de forn folrada amb paper o bé sucada de mantega i farina perquè no s’enganxi.
Posarem per sobre les nous i pinyons i tots espolvorejat de sucre i canyella, si us agrada.
Anirà al forn uns 20 minuts, de tota manera aneu controlant, ja que com sabeu, els forns son tots diferents.
Sense Thermomix es bat el sucre i la carabassa en batedora i el demés anant remenant i barrejant.