9 de des. 2013

SOPA D'ALL I FARIGOLA






Ara  al hivern a vegades pensem en plats que ens reconfortin i, que ens retornin després de passar una estoneta de fred. Aquesta sopa la coneix tothom  però és un plat tant nostre que també es bo recordar-lo de tant en tant.

A part que la farigola és un bon desinfectant de l’organisme el que afegeix un plus a l’àpat. I que carai !!! ens agraden molt , ah!! i econòmic, je,je,je..




INGREDIENTS



1 litre i 1/4 d’aigua

1 cullerada sopera de pebre vermell dolç

5 grans d’all

1 branca de farigola

2 pastilles de brou concentrat de pollastre

50 ml d’oli d’oliva

200 gr. de pa del dia anterior 




PREPARACIÓ



Posarem l’oli a escalfar, i quan és calent hi tirem els alls trinxats i apartem del foc, es couran amb l’escalfor de l’oli però no es cremaran, deixem 2 minuts. Tot seguit,  tornarem a posar al foc i hi tirem el pebre, dos tombs i l’aigua amb les pastilles de brou, remenem ben remenat i tirem la branca de farigola. Deixarem que bulli uns 10 minuts i traurem del foc, afegim el pa tallat molt fi i tapem l’olla. Deixem reposar un 10 minuts i ja es pot servir.

També hi podem tirar un ou al plat i per sobre la sopa que es courà amb l’escalfor d’aquesta i el plat serà del tot complert.




5 comentaris:

  1. és ben bo, a casa els iaios era el sopar perfecte. Una abraçada i bona setmana!

    ResponElimina
  2. Em quedo amb l'opció amb ou!!!! Quina sopa més bona!

    ResponElimina
  3. Sopeta! bona bona , sana i amb ou plena de proteines. Amb aquestes sopes molts nens i nenes ens hem fet grans.

    ResponElimina
  4. Hola noies!!!!

    Doncs si!, aquesta sopeta ens porta pel que veig records a totes, oi?... Amb els avis! ;)

    Mmmm... jo ho recordo també amb ou ratlla... que bona era!!!!

    Petonets

    ResponElimina
  5. M'encanta a mi també em porta molts i molts records..... :)
    boníssima i reconfortant

    Petons

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!