4 de des. 2013

CREMA A L'AROMA DE TARONJA I LA SEVA GELATINA





Ja sabem que estem en temporada de taronges i mandarines, uns cítrics importantíssims en la nostra dieta d’hivern per la seva important aportació de vitamina C, que ens ajuda a trampejar els constipats.


Em vaig inspirar fent alguna modificació alhora de fer-ho amb una recepta del bloc  "A Daily Sweet" en què ho explica molt bé.


Apa doncs!!!!!!! a fer salut i omplir-nos de vitamina C mentre disfrutem d’aquest postres tant bo i deliciós.



INGREDIENTS


Per la crema:

   3 rovells d’ou

   40 gr. de Maizena

   500 ml. de llet

   1 branca de canyella

   la pela d’una taronja grossa ( intentant no agafar massa de pell blanca)

   4 cullerades de sucre

per la gelatina:

   el suc d’una taronja gran

   5 fulles de gelatina

   4 cullerades de sucre



PREPARACIÓ


Posem la llet amb la pela de taronja, el sucre i la canyella fins que arrenqui el bull, en aquest moment la retirem del foc i deixem refredar una mica, al temps que s’infusionen els aromes.


Tot seguit, en un bol, batrem els rovells amb el sucre i barregem amb la Maizena, fins que quedi ben lligat. Agafem la llet i l’hi traiem la pell i la canyella i l'aboquem sobre els ous a poc a poc i que no sigui massa calenta perquè sinó es  quallaria. Un cop tot barrejat ho tornem a posar al foc sense parar de remenar  fins que veiem que comença a espessir i retirem.


Seguidament farem la gelatina exprimint el suc de taronja, posarem la gelatina en aigua freda a fi que s’hidrati, i amb el suc el posarem a escalfar juntament amb el sucre, no cal que bulli.


Quan el suc és calent afegim la gelatina ben escorreguda i l’hi desfem. Posem la gelatina al fons d’una copa o estri i ho posem a la nevera 1 hora, quan ja és sòlida anem posant a sobre d'ella unes cullerades de la crema i per sobre decorem amb quadradets de gelatina que tindríem reservada a part.





8 comentaris:

  1. Quina crema més exquisida, i amb moltes vitamines!

    ResponElimina
  2. Un gotet per a llepar-se’n els dits
    Petons

    ResponElimina
  3. Que ben presentat! està de luxe aquest postre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna,

      Oi que sí que té bona presència?... així dona més gust menjar-lo!!!
      :)
      Gràcies
      Bon cap de setmana
      Petonets

      Elimina
  4. Amb el "gripasu" que porto, aquestes postres teves em serien indispensables!!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que ja estiguis millor!!! i sinó ja saps, una bona dosi de vitamina C

      Petonets i cuida't

      Elimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!