8 de nov. 2013

TARTA DE LLIMONA (THERMOMIX)






Si t’agrada la llimona….. prova aquesta “tarta”.., boníssima. Aquesta recepta és més o menys la recepta del famós LEMON PIE anglès i americà.  Ideal per desprès d’un menjar copiós o per acompanyar un bon té....





INGREDIENTS



1 làmina de massa brisa

150 gr. de sucre

la pell de una llimona (només el groc)

50 gr. de mantega

4 ous ( separem rovells i clares )

el suc de tres llimones

50 gr. de maizena                                                   

200 ml. d’aigua



PREPARACIÓ



Posarem al vas: el sucre i el farem pols a velocitat 5-7-9, afegim la pell de llimona i la triturem igual, tot seguit hi afegirem la resta dels ingredients menys la massa i les clares d'ou que les reservem per la merenga, i programem 4 minuts, temperatura 80º velocitat 4.

Estendrem la massa en un motlle untat de mantega de manera que el folri, cobrirem amb paper de forn i un pes, per exemple cigrons secs, perquè la massa no pugi. Ho posem al forn prèviament escalfat a 180ºC uns 15 minuts, passat el temps traiem el paper i els cigrons i ho tornem a ficar al forn 10 minuts.

Un cop llesta s’omple de la crema de llimona, i muntem les clares a punt de neu amb una mica de sucre en pols i amb una mànega anem fen muntets. Tindrem el gratinador del forn a punt i li posarem dos minuts perquè es gratinin les puntes de la merenga.

Si no es té thermomix, es tracta d’anar remenant tots els ingredients de la crema en un bol al bany maria fins que quedin una crema espessa. La  pell es ratllaria i el sucre es faria servir del de pols...







5 comentaris:

  1. mmmmmmmmm quina bona pinta! fa anys que no faig aquest pastís. M'ha fer venir ganes de tornar-lo a fer, aquest cop amb la teva recepta. Gracies per compartir-la!

    ResponElimina
  2. Que bons aquests postres, suposo que es poden fer igual sense termomix.

    ResponElimina
  3. Ohh com m'agrada!!! En tinc una per publicar també jejeje petons

    ResponElimina
  4. I qué refrescant que ha de ser...em quedo amb la recepta d'aquest lemon pie!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!