20 de nov. 2013

PASTÍS DE CIRERES (O FALS SELVA NEGRA)






A aquest pastís li dic "fals Selva Negra", perquè les cireres no són al kirsch, sinó que són les que van sobrar dels panellets, i no m’agradaria fer mal a l'autèntic Selva Negra.


Però us dic de veritat que el resultat va ser boníssiiiim!, un pastis suau, no molt dolç, bé.... d’aquells que tothom repeteix!!!!.



INGREDIENTS



5 ous

150 gr. de sucre

3 cullerades de cacau en pols

150 gr. de farina

1 sobre de llevat

1 litre de nata per muntar

cireres en almívar

1 tap d’anís

virolles de xocolata



PREPARACIÓ



Escalfem el forn a 180ºC i separem les clares dels rovells d’ou.

Batem els rovells amb el sucre fins que tripliquin el seu volum, i les clares les muntem a punt de neu.

Barregem la farina, el cacau i el llevat i ho tirem sobre els rovells tot passant-ho per un colador fi, i ho barregem ben bé, tot seguit hi tirem el tapet d’anís i per últim incorporem les clares molt a poc a poc a fi que no baixin. Ho posarem al forn uns 30 minuts, comprovant.

Quan estigui, el traurem del forn i deixem refredar ben bé. Un cop el pa de pessic es fred el partim per la meitat i suquem per la part de dins tot amb l’almívar de les cireres, el suquem generosament de nata i omplim de cireres, tapem amb l’altre tros i suquem la superfície amb una mica més d’almívar. Cobrim tot el pastis amb la nata restant, i adornem amb cireres i virolles de xocolata que podem fer ratlla’n una rajola amb un ganivet o pela patates.









7 comentaris:

  1. ohhhhh com m'agrada i gens complicat…petons

    ResponElimina
  2. No li fas cap mal al Selva Negra, al contrari...tot un homenatge!! Quin pastís més bo!
    Petons

    ResponElimina
  3. Facilet i sembla molt molt bo Ummm
    Petons

    ResponElimina
  4. T'ha quedat guapíssim aquest pastís!!!

    ResponElimina
  5. Gràcies pels vostres comentaris!!!! :)

    I com bé dieu... fàcil facilíssim... i bo boníssim!!!!
    ;)

    Petonets

    ResponElimina
  6. Pues tiene una pinta estupenda. Besos

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!