6 de nov. 2013

CONILL A LA CREMADENT
No sé si cremadent és això, però així és com li deia la meva mare, ja que és un plat que he vist fer tota la vida a casa i que agradava a tots.

Ara sembla que ens fa pena menjar conill, però aquest animal va salvar la gana de moltes cases en la postguerra i una mica mes enllà també, ja que és un animal que cria molt, i a totes les cases amb pati en tenien, tan servia per alimentar la família com per treure algun dineró... A l’igual que el pollastre es convertia en un plat de Festa Major.INGREDIENTS1 kg. de conill a trossos petits

10 tomàquets madurs tipus pera ratllats

1/2 bitxo o cayena

 4 cullerades d'oli d'oliva

sal

pebre negre molt

1 pessic de sucrePREPARACIÓPrimer que tot fregirem el conill amb 4 cullerades d’oli d’oliva, que haurem salat i empebrat, quan sigui ben ros el traiem de la paella i reservem,  al mateix oli hi tirem el bitxo a trossos, li donem dos tombs i hi tirem el tomàquet, la sal i el pessic de sucre. Quan arrenca el bull,  baixem a mig foc fins que s’evapori tota l’aigua del tomàquet. Un cop fet el tomàquet hi afegim el conill, donem un parell de tombs i ja es pot servir.

Teniu preparat força pa, perquè es de bon sucar aquest plat!!!3 comentaris:

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!