13 de nov. 2013

NÈCTAR DE PRÉSSEC

Per Denisa Stefania






A qui no li agrada un bon suc de fruita quan esmorzem o berenem?. Els sucs, com tots sabem, són un bon aliment i més si son d’elaboració casera, ja que sabem que no contenen cap altra substància que no sigui el suc de la fruita que nosaltres li afegim i ara a disfrutar de l’autèntic sabor de la fruita!!!.

INGREDIENTS (8 o 9 l. nèctar)
4 kg. de fruita
1,5 kg. de sucre
5 l. aigua


PREPARACIÓ

Pelem els  préssecs  i traiem les llavors i ho fiquem al foc juntament amb l’aigua i el sucre fins que bulli. Quan comença a bullir abaixem el foc i ho deixem bullir a foc lent uns 15 minuts, mentrestant anar remenant de tant en tant  treure l’escuma durant la bullició. A continuació, es retira del foc i es tritura amb la trituradora. Per a una millor conservació bullir a foc lent uns altres 15 minuts.
Per a la seva conservació durant l'hivern s’hi fica ¼ d’aspirina per litre de nèctar quan encara està calent, i es deixa reposar tapat amb mantes fins el dia després (es pasteuritzen), si no es volgués posar l’aspirina s’ha de guardar el nèctar a la nevera i consumir-lo a curt termini.










 

6 comentaris:

  1. Quina delícia, un bon suc de fruita natural d'allò més sa. Per cert, es podrien bullir les botelles al bany maria per poder convervar mes temps? algú ho sap? . Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una molt bona idea!!!. Ho he preguntat a la Denisa i em comenta que no ho ha provat mai perquè sempre ho ha conservat amb l'aspirina, però que li sembla que si!, que si es fa al bany maria segurament no fa falta l'aspirina....
      :)
      Petonets

      Elimina
  2. Dons si que es bo si, lo natural sempre es millor! Es una bona idea!

    ResponElimina
  3. No hi ha res com un suc natural, que sabem que porta i és un gust prendre'n un per esmorzar!! Molt bona idea!

    ResponElimina
  4. Ostres...no sabia que es podia preparar a casa, i en quantitats importants! Quin goig poder prendre néctar casolà per esmorzar!!! Una passada!

    ResponElimina
  5. Gràcies pels vostres comentaris!!!!.

    Jo he provat el suc i s'ha de dir que és deliciós!!!. Em va donar una botella de prèssec comú i una de prèssec "paraguai".. Mmmmm.... boníssim!!!!
    :)

    Petonets

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!