16 de maig 2013

CIGRONS AMB ESPINACS I BACON







Com tots sabem hem de menjar llegum dins la nostra dieta mediterrània, per tenir una dieta sana i equilibrada... Però com incorporar aquest  menjar que tan costa que agradi als petits? Sincerament? Tota una odissea...



Els cigrons contenen moltes calories, fibra, hidrats de carboni (glúcids), proteïnes, greixos i cendres. El cigró destaca per la seva aportació d’hidrats de carboni d’absorció lenta, que proporcionen energia. Així que ja sabeu!, si voleu aprimar-vos.... lluny dels cigrons!!! ;)



Aquesta recepta ha estat elaborada mirant varies receptes de cigrons i fent una barreja i traient el que més m’agradava d’aquí i d’allà i amb el que tenia a la nevera... i de veritat que va sortir boníssim... encara que per ser-vos sincers... als menuts no els va entusiasmar, però si als més grans!!!. Us animo a que la proveu... Bona molt bona!!!



INGREDIENTS ( 4 persones)





500 gr. cigrons

2 pastanagues

200 gr. d'espinacs

Bacon

Llonganissa


1 ceba

3 alls

1 litre de brou

2 fulles llorer

1 pastilla “avecrem”

Oli

Sal

Sucre

Pebre





PREPARACIÓ





Primer de tot, farem el sofregit, en una paella amb oli, coem la ceba, quan aquesta està daurada, hi afegim el tomàquet i els alls i ho condimentem amb sal, sucre i una miqueta de pebre.

Quan ja tenim el sofregit, hi afegim el brou, la pastilla d’avecrem i les fulles de llorer, quan  aquest bull, hi incorporem els cigrons, els espinacs i les pastanagues talladetes a trossets. Mentrestant, fregirem el bacon laminat i la llonganissa en una paella, i reservem.

Deixem coure a foc lent durant 30 m. i hi afegim el bacon i la llonganissa tallada a trossets i deixem fer xup xup durant 30 o 45 m. més a foc molt lent.








4 comentaris:

  1. Ostres! Fa molt temps que no menjo espinacs amb cigrons!! I mira que m'agrada molt!!!

    Ja sé com faré els cigrons la setmana que ve! ;) hehehe

    Petons!

    ResponElimina
  2. Així estofadets i amb espinacs els cigrons han de ser boníssims!!

    ResponElimina
  3. Quin plat de cullera més bo!!! Una abraçada!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!