29 de maig 2013

BACALLÀ GRATINAT





El bacallà és un peix que ens agrada força, i de totes les maneres: a la catalana, amb tomàquet, etc...Aquesta vegada l’he fet gratinat amb all i oli, que es una manera bonísiiiima! de menjar-lo,  proveu i ja em direu. Ah!!, i el més important:  ben senzill.

INGREDIENTS

4 lloms de bacallà dessalat
4 patates mitjanes
1 ceba de Figueres
sal
pebre
oli d’oliva
farina
all i oli  ( 1 ou, 1  all , oli d’oliva polsim de sal )

PREPARACIÓ

Primer que tot posarem una paella d’oli al foc amb 1 got d’oli i deixem escalfar, mentre enfarinem el bacallà, quan l’oli és calent hi fregim el peix 3 minuts per banda, ja que el bacallà no s’ha de coure molt, quan és cuit reservem sobre paper absorbent.
Seguidament, en una safata o cassoletes individuals hi posarem les patates tallades a làmines de mig centímetre i repartim la ceba a anelles,  un rajolí d’oli, una mica de sal i pebre i ho posem al forn escalfat prèviament a 180 ºC i deixem que es facin uns 20 minuts.
Quan les patates són cuites traiem i hi posem a sobre el bacallà,  tirem una cullerada de l’all i oli, que haurem fet amb la batedora posant  l’ou, l’all,  sal i anar tirant l’oli mentre  batem  amunt i avall fins que queda espès.

 
Tot seguit, posarem el gratinador al forn, introduïm el peix deixem que l’all i oli es gratini un minut més o menys i llestos.
Com veureu al peix no he ficat sal, perquè amb la de les patates i l’all i oli per nosaltres ja te gust, però reconec que tothom en fica.




11 comentaris:

  1. Alguna vegada també l'he fet així i tens raó, queda boníssim. Prova-ho amb peus de porc, també són exquisits, diuen!! A mi no m'agraden gaire, els peus. Petons!

    ResponElimina
  2. llàstima que a casa no som gaire de bacallà. Jo l'he provat alguna vegada i així gratinat és deliciós. Petons

    ResponElimina
  3. Jo tambe l'he fet alguna vegada així i el resultat ha segut boníssim, a tota la familia els ha agradat.
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. Sé d'una persona a qui li agradaria moltíssim aquesta recepta!!! T'ha quedat genial, quina pintassa que té!!

    Una forta abraçada!!

    ResponElimina
  5. El bacallà m'agrada de totes maneres, fins i tot cru, o sigui que amb aquesta teva recepta el trobaria deliciós! Una abraçada!

    ResponElimina
  6. ohhh! quina bona pinta, qui pogués....

    ResponElimina
  7. que super diferente..criativo e delicioso...amei...=D

    Beijinhos

    http://virandocomida.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Fa anys i panys que no menjo bacallà i aquesta recepta em convida a tornar-hi! :)

    ResponElimina
  9. El bacalao preparado de esta manera a mi me apasiona...delicioso.
    Besitos.

    ResponElimina
  10. A casa també és un dels peixos que més agrada. La versió que ens portesa vui, deliciosa!!!
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!