3 de maig 2013

AMANIDA AMB BACALLÀ







Aquests dies que sembla que la primavera es deixa veure alguna estoneta, encara que ens toqui una mica la guitza com sol ser costum en ella… ara bo ara fresca… guardeu/traieu jaquetes….  em fan pensar en plats frescos de cara a l’estiu, i a la vegada de nou canviar una mica els costums culinaris  d’hivern a estiu, perquè sembla estrany, però el cos ho demana... veritat?

Aquesta amanida a part de bacallà s’hi poden posar d’altres ingredients i pot ser un plat complert per sopar!, perquè renoi!, no us passa que us quedeu sense idees per sopar?...  de vegades em trenco les banyes en fer quelcom diferent i acabo fent pa amb tomata!!! 



INGREDIENTS


enciam

escarola

tonyina amb oli d'oliva

escopinyes ( opcional)

bacallà esqueixat ( dessalat durant un dia amb aigua que canviarem varies vegades)

ceba tendra

olives

ou dur

pebre vermell

tomàquets

1 gra d’all

oli d’oliva

vinagre


PREPARACIÓ


Primer preparem el bacallà, el traiem de l’aigua, (on l’haurem tingut un dia en remull, anant canviant l’aigua) i l’escorrem be,  en un morter tindrem picat l’all i un tomàquet madur aixafat , un vas d’oli d’oliva, mig vas de vinagre i una culleradeta de pebre vermell. Tota aquesta salsa la barregem amb  el bacallà i deixarem reposar mentre preparem l’amanida amb els enciams el tomàquet, la tonyina, escopinyes, olives i ceba tendra. Seguidament, posarem per sobre el bacallà que teníem reservat, amanim amb una mica del seu suc i un rajolí d’oli d’oliva i ho adornem amb l’ou dur.




2 comentaris:

  1. El bacallà cru, ja sigui en esqueixada o en carpaccio em fa perdre el cap! Fantàstica amanida!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!