24 d’ag. 2012

PASTÍS DE FRUITES DEL TEMPS

Per la Raquel




Aquesta vegada la Raquel ens ha sorprès amb aquest pastís, ja que és ideal per portar de postres quan estàs invitat... ja que es molt agradable a la vista i al gust, i demés és senzill de fer i normalment agrada a tothom.

 
INGREDIENTS

1 rotlle de pasta de full
confitura (préssec preferentment)
almívar
fruita del temps ja siguin maduixes, cireres, pinya, kiwis, plàtan... (el nostre conté cireres, kiwis i meló)

PREPARACIÓ

Preparació de l’almívar (pràctic): agafar una tassa de cafè, o un vas petit, i omplir la meitat d’aigua calenta i la mateixa quantitat de sucre moreno (el sucre moreno es molt sa, bo de gust, i no endolça tant), remenar-ho tot fins a desfer-ho.

Preparació pastis: preescalfar el forn a 220º; mentre estenem el rotlle (recordar que l’hem de punxar perquè no pugi tant), posem la confitura per sobre, després tirarem una mica d’almívar pels extrems (aconseguirem un color daurat, més maco que amb el rovell d’ou), ho posem al forn.  Tallem a làmines les fruites del temps que desitgem col·locar.
Quan el rotlle estigui daurat (ho traurem al cap d’uns 20 ó 25 minuts aproximadament), el deixem en repòs fins que estigui tebi, a continuació posarem les fruites ben col·locades, i després tirarem, si es vol, la resta d’almívar que hagi sobrat.
Sobretot, mirar de posar fruita que no sigui massa madura.







6 comentaris:

  1. Quina delícia! La fruita tan ben presentada... i amb melmelada i tot! Jo la faig a vegadaes, tot i que hi acostumo a posar crema, a la base. M'ha agradat molt, és molt vistosa! Petons

    ResponElimina
  2. Trobo molt encertada la combinació de colors, és preciós!

    ResponElimina
  3. Li clavaria queixalada ara mateix!
    Sovint fem pastís de full, crema i fruites. n'haurem de tastar la versió amb confitura!
    petonets

    ResponElimina
  4. Nosotras le hicimos con otras frutas y este postre es todo un lujo! totalmente recomendable!
    http://juegodesabores.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!