13 de març 2012

TARTA DE FLAM DE PLÀTAN





Tenia ganes de fer un pastís, però que no fos massa pesat doncs aquest diumenge l’Eduard ja tenia partit de lliga i no es pot menjar massa coses pesades abans d’un partit.
Vaig mirar que tenia per la cuina i vaig trobar un paquet de flam dels que venen en pols per preparar.  Un flam amb aquest paquet no era massa original, així que vaig decidir que el convertiria en un pastís. Mare de Déu boníssim i gens empallegós.



INGREDIENTS

 
1 paquet de preparat per flam de 4 racions
172 litre de llet
1 paquet de galetes maria
80 grs de mantega  ( fondre al microones 1 minut)
2 plàtans
sucre moreno ( o blanc)
nata muntada
4 fulles de gelatina


PREPARACIÓ
 
Cal dir que el motlle era de 24 centímetres, i potser hauria calgut una mica més de flam.

Agafarem les galetes i les triturem, les barregem amb la mantega fosa i ens quedarà com una pasta amb la que folrarem el fons d’un motlle desmuntable, si no el teniu, folreu amb paper de plata un motlle normal fent que surti paper pels costats i així un cop fet el podeu estirar cap a dalt i treure la tarta.

A sobre la galeta que hem ficat al fons del motlle, hi posem els plàtans a rodanxes i ho empolvorarem per sobre de sucre al gust.



Farem el flam amb la llet com indica el fabricant, tindrem les fulles de gelatina a estovar en un plat d’aigua freda, quan el flam arrenqui a bullir el traiem i tirem les fulles de gelatina ben escorregudes i remenem fins que es dissolguin. Quant està tebi el tirem dins el motlle sobre el plàtan i la galeta, i ho decorem amb el sucre cremat que porten els paquets de flam i posem a la nevera un mínim de 3 hores.
Quan el desemmotllem l’adornem amb roses de nata muntada.



4 comentaris:

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!