Ara apropant-se les Festes, crec que aquest plat és ideal, potser una mica car, però si es va comprant de mica en mica, i aprofitant ofertes abans que arribi el Nadal i congelant si que surt a compte. Així ho vaig fer jo l’any passat i de veritat que pots degustar aquest plat tant exquisit sense gairebé s’ adoni la butxaca.
INGREDIENTS (4 persones)
4 talls de rap
4 talls de lluç
8 gambes grosses
½ quilo de cloïsses
½ quilo de musclos
1 sèpia grossa
2 cebes grossa
3 tomàquets madurs
1 vas petit de conyac
1 fulla de llorer
pebre vermell dolç
½ litre de brou de peix
farina
oli
sal
picada (1 gra d’all, 2 branques de julivert, 6 ametlles torrades )
PREPARACIÓ
En una paella fregirem els talls de peix una mica enfarinats i ho reservem a un altra cassola, seguidament hi fregim les gambes i també la sèpia, i ho passem a la cassola.
Un apunt: tot aquest peix ha de quedar mig cuit, és a dir, només tomb i tomb.
En una olla amb una mica d’aigua, hi fem obrir els muscles i les cloïsses i reservem.
En la paella que hem fregit el peix, hi tirarem les cebes tallades petites i deixarem que es facin a foc lent, a mig fer, hi tirarem el tomàquet i la fulla de llorer i deixem que es cogui.
Quan el tomàquet sigui cuit, tirem el conyac i deixem que s’evapori i ja podem tirar el brou de peix, afegim la sal, el pebre, les cloïsses, muscles i el peix fregit.
Passat 5 minuts, hi afegirem la picada i sense remenar només movent la cassola hi tirem la picada i ho posem al forn 10 minuts perquè s’acabi de fer, o bé ho deixem fer a la mateixa cassola.
Buf, jo per un palt de sarsuela així donaria el que fos... quina pinta!
ResponEliminaPetonets
Sandra
UNA SARSUELA........DIVINA
ResponEliminaBON NADAL!!!!
Menuda receta. Es una idea fantástica para hacer estas navidades. Me supongo que la salsa estará para mojarse una barra de pan.
ResponEliminaEnhorabuena.
Un saludo y... BON NADAL.
Plat ben bó.!!!
ResponEliminaUna abraçada.
Joan i Sara
Un plat de tota la vida, que esta boníssim
ResponEliminaPetons