Per la Pepita
Ens arriba aquesta recepta desde Mallorca, i ara que s'acosten les Festes Nadalenques, és molt adient, les típiques rosquilles de vi, o com els coneguts: "Roscos de vino", que juntament amb els torrons i polvorons, no falten a cap taula Nadalenca.
Però amb lo fàcils i bones que són es poden menjar a qualsevol època de l’any.
Però amb lo fàcils i bones que són es poden menjar a qualsevol època de l’any.
No les proveu!, perquè en quan ho feu, no
podreu parar de menjar-ne...
INGREDIENTS
2 vasos d’oli d’oliva
1 vas de vi blanc
1 sobre llevat
Ratlladura d’una taronja
3 cullerades de sucre
Farina tamisada (la que accepti)
Aigua
Sucre
Pela d’una taronja seca
Matafaluga
Canyella en rama
Sucre
Canyella en pols
PREPARACIÓ
En un bol, hi
tirem 2 vasos d’oli d’oliva, 1 vas de vi
blanc, 1 sobre de llevat, la ratlladura d’una taronja, 3 cullerades de sucre i
farina tamisada, es barregen tots els
ingredients per fer la massa de les rosquilles, batem i barregem fins que quedi
una massa homogènia i s’hi va tirant farina poc a poc i anar-la
integrant i amassant, ha de ser una consistència no molt dura , però si lo
suficient per poder treballar, quan està llesta, es deixa reposar la massa
durant 1 h., tot seguit s’estén la massa sobre l’encimera amb un rotlle fins
que tingui la grossor d’1cm. i es fan
les rosquilles amb el cul d’un vas. Seguidament,
es posen al forn a 200ºC durant 20 / 25 minuts.
Seguidament, en
un cassó amb aigua, s’hi tira, sucre, una pela de taronja seca, matafaluga i
canyella en rama, es couen tots els ingredients i quan ja està fred, es cola en
un bol i es van ficant les rosquilles que ja hem tret del forn dins el líquid i
tot seguit es passa la rosquilla en un plat amb sucre i canyella en pols.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!