20 de set. 2013

FIDEUÀ II

Per la Luciana, Adela i Denisa






Vacances, sol, platja, bona companyia... i una fideuà!, què més es pot demanar?. La Luciana, l’Adela i la Denisa ens van delectar amb aquest plat típic Valencià!. I què en podem dir? Vam repetir i llepar-nos els dits!, i el més significant és que aquestes 3 noies romaneses era la primera vegada que el feien....



Com sempre, hi ha diverses maneres de cuinar un mateix plat!, aquesta recepta els hi va passar la Marisa Perez  i si voleu podeu veure una altra fideuà cuinada per la Carme. Oi que totes dues us obren la gana?







INGREDIENTS (8 persones)



2 cebes grans picades petites

1 pebrot vermell picat petit

1 tomàquet ratllat

4 alls

una mica de julivert

1 litre d’oli d’oliva

1/2 kg. sèpies (quan més gran més tendra i si pots netejar-la i trossejar-la i congelar-la abans millor)

1/2 kg gambes pelades

1/2 kg de musclos sense closca o 1 kg. amb closca (si son frescos bullir-los abans de fer la fideuà i separar una de les closques)

2 unitats de gambes grans per cada comensal

500 gr. de fideus número 0 o número 1 (segons t’agradin més prims o no)

2 litres de brou de peix

sal



PREPARACIÓ



A la paellera posar oli que cobreixi tot el fons, fregir una mica el pebrot, i sense acabar de fregir-lo afegir-hi la ceba i 3 alls sencers i sofregir sense que es cremi, quan falti una mica per que es dauri del tot, afegir la sèpia i els gambes pelades, remoure i afegir el tomàquet, quan estigui tot fet, treure el alls.



Mentrestant en una paella, posar oli i fregir els fideus, han de quedar ben torrats, remoure’ls molt sovint per que es torrin a la vegada tots. 



Una vegada que estiguin fregits els fideus,  la sèpia i gambes fetes, s’ajunten a la paellera i es remou una mica i s’afegeix el brou, al començar a bullir, distribuir les gambes  de manera que el brou les cobreixi. Salar al gust (anar provant la sal), moure la paella de tant en tant per que no s’empegui, quan es vagi minvant el brou, afegir una picada d’all i julivert i els musclos cuits. Esperar a que es quedi casi sense brou, treure i deixar reposar tapat. (es pot posar uns minuts al forn al grill i així es daura una mica per damunt).









2 comentaris:

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!