24 de set. 2013

ARREBOSSATS DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE





Aquest post, em porta molts records... Tirant molts anys endarrere, a la joventut..... Uns llibrets de llom arrebossats que anaven a la carmanyola quan fèiem les sortides amb les noies  muntanyeses  del col·legi..... Renoi!!,  que bons que eren. No sé si per la gana que donava el caminar , però realment entraven de meravella...


I pensant en el repte d’aquest mes de Memòries d’una cuinera, "de dinar de carmanyola" vaig pensar en una variant d’aquells mítics i nostàlgics llibrets!!!






INGREDIENTS


pernil dolç a talls grans

formatge llescat Havarti o un de mantegós

farina de pà o de galeta

farina normal de blat

1 ou

dos vasos d’oli de gira-sol



PREPARACIÓ


Estenem el pernil dolç en llesca, si són molt prims en posem dos de junts a sobre la llesca de formatge i ho enrotllem. En un plat tindrem la farina de blat normal, en un altre l’ou batut, i en un altre la farina de pa. Seguidament, passarem el rotlles per la farina de blat, després per l’ou i finalment per la de galeta, tornem a l’ou i tornem a la galeta, els fem tots i reservem.

Posem l’oli en una paella no massa gran, a fi que l’oli sigui abundant i quan aquest és molt calent, anem fregint el rotlles fins que siguin daurats, traspassem sobre paper de cuina a fi que perdin l’oli i llestos.

Jo els acompanyo d’una mica d’enciam.





7 comentaris:

  1. Ara que està de moda la carmanyola està molt bé aquesta recepta ja que es poden preparar el dia abans i freds també están boníssims. Qui em sugereix algun altre ingredient en lloc de formatge?. Sense segur que està bo igualment. A provar-ho.!!

    ResponElimina
  2. mmm que bons!! Jo també els he fet alguna vegada i els llibrets agraden a tothom així que aquesta versió és ideal!! Per un dinar de carmanyola són fantàstics, freds o calents!

    ResponElimina
  3. Bona pensada, que bons aquests rotllets!!

    ResponElimina
  4. Bona pensada, per petits i grans.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  5. oooooo, un clàssic de la carmanyola! Moltíssimes gràcies per participar noies. Petonets

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!