7 de març 2013

SECRET DE PORC IBÈRIC AMB CEBA CARAMEL•LITZADA







A vegades no es tracta de fer receptes molt complicades, ja que el dia a dia no ens ho permet... aquesta és una recepta fàcil i molt bona.

El secret és un tall del porc molt melós que no necessita cap complicació alhora de cuinar,  ja que quan és més bo es tomb i tomb a la planxa o brasa i al forn poc temps.
Aquest cop l’he acompanyat amb ceba, però el procés de cocció ha estat el que li cal, molt senzill al forn amb un raig d’oli 15 minuts per banda.

Si no heu provat mai aquesta part del porc, us convido a provar-la ja que és molt gustosa. 

INGREDIENTS

1 tall de secret/persona
oli d’oliva
sal maldon
Acompanyament
3 cebes de figuers
2 cullerades de sucre moreno
1 cullerada de vinagre de Mòdena
oli

PREPARACIÓ

Escalfarem el forn a 200ºc , mentre posarem els secrets a la safata amb un raig d’oli i els posarem al forn escalfat uns 15 minuts per banda o que vegeu que són daurats. 



Amb la ceba pelada i tallada a trossos la posarem amb 2 cullerades d’oli a foc lent i tapada una mitja hora, quan sigui transparent hi tirarem el sucre i el vinagre i anirem remenant fins que quedi com caramel.
Posarem els talls al plat, hi tirem una mica de sal maldon i acompanyem amb la ceba.





7 comentaris:

  1. un plat que agrada a petits i a grans!

    ResponElimina
  2. El toque dulce de la cebolla ligan muy bien con esta carne...
    Felicitats!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. M'encanta la ceba caramelitzada i el secret, deliciós!!! Una bona combinació!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Prática e saborosa! Apreciei muito.

    ResponElimina
  5. Molt bo el secret iberic!! i amb la ceba una bona conbinació
    .http://bonissim.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!