10 de gen. 2013

GAMBES AL CAVA


Per la Iolanda





Ja sé, que després de festes i d’haver menjat tant, potser vindria de gust veure  receptes més “lights” publicades, però renoi!, ara tinc un sortit de receptes que he tingut el gust de tastar que són boníssimes i em feia il·lusió compartir-les amb tots vosaltres!. Aquestes gambes per exemple... Mmmmm.... Boníssimes!, per Cap d’Any varem fer un “YO PONGO” que s’estila molt últimament!, suposo que és el que fa la crisis, no?, doncs bé, la Iolanda va portar aquest plat!, i com ja us he dit: EXQUISIT!!!... 

Al bloc, tenim també unes Gambes al Cava, però molt diferents a aquestes... però també molt i molt bones, el que sempre dic, a la varitetat hi ha el gust, i el bonic de la cuina són les diferents i diverses maneres de cuinar un mateix plat!!!.

INGREDIENTS

Gambes o llagostins
3 cebetes
50 gr. mantega
1 cullerada de brandy
1 vas de cava brut
1 vas de nata líquida
1 culleradeta de julivert picat
Sal
Pebre

PREPARACIÓ

Pelem i triturem les cebetes amb pel turmix (si és vol, també es poden tallar petites) i les sofregim a la paella amb la mantega durant uns 3 minuts. Salpebrem les gambes i les incorporem a la paella i les fregim durant aproximadament 5 minuts.
Tot seguit ruixem amb brandy i flamegem, quan la flama s’apagui, retirem i reservem les gambes en una safata per servir.
Posem el cava a la paella i el deixem bullir uns 7-8 minuts, fins que es redueixi a la meitat. Seguidament, s’afegeix la nata líquida i el julivert, ho escalfem tot un parell de minuts i tirem la salsa per sobre les gambes.




8 comentaris:

  1. Tenen molt bona pinta! Amb aquesta salsa han de estar ben bones! Petons.

    ResponElimina
  2. LA BOCA AIGUA!!!! MMMMM que bones deuen ser.

    ResponElimina
  3. Se me hace la boca agua, sólo con verlo!!
    Una delicia!

    ResponElimina
  4. Amb aquesta salseta deuen d’estar boníssimes.
    Petons

    ResponElimina
  5. Pues si es un plato fantástico, aunque sea después de fiestas yo no le hago ascos al contrario, tengo unas congeladas que para mañana Domingo van ha caer con esta receta.
    Pues me quedo por aquí a ver tus recetas.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Si parlem de gambes doname-les com vulguis. Em xiflen!!! Quina bona pinta!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. el meu germà alfonso les a preparat avui dia de reis i estan bonísssssssssssssimes,

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!