4 de des. 2012

COCA DE RECAPTE (COC) DE SAMFAINA I LLONGANISSA (THERMOMIX)





Aquesta és una altra manera de fer el famós coc de recapte de les terres de Lleida, ja que a part dels d’escalivada i arengada, ara ja se’n fan de moltes altres maneres (bolets, cansalada, espinacs.....etc) en aquesta ocasió el vaig fer de samfaina i llonganissa o botifarra crua depèn d'on siguem, ja que aquí en aquestes contrades es diu diferent tot i ser de pobles veïns!!!

Al bloc, també tenim la recepta de diferents assortit de cocs que ens va enviar la "iaia Montse", per participar a Memòries d'una cuinera l'any passat. Si us agraden els cocs, no podeu deixar de fer-hi una ullada!, perquè el bo i bonic de la cuina, és que un mateix plat es pot cuinar de moltíssimes maneres i no podries pas dir quin és el millor!!!!.


INGREDIENTS

Per la pasta:

50 gr. d’oli d’oliva
50 gr. de mantega
100 ml. d’aigua
1 cullereta de sal
25 gr. de llevat premsat
300 gr. de farina normal
1 pessic de sucre

Pel cobriment:

200 gr. de llonganissa amb pebre
1 pebrot vermell
1 albergínia
2 cullerades d'oli d'oliva
sal


PREPARACIÓ

Escalfarem el forn a 200 º.
Preparem la pasta posant l’oli, la mantega, l’aigua i la sal al vas de la màquina i programem 30 segons temperatura 40º velocitat 2. Desprès incorporem el llevat, la farina i el sucre i barregem 20 segons a velocitat 6.
La traiem del vas i l’estirem ben fina amb el rotlle i la posem a la safata del forn.
Seguidament farem la samfaina posant el pebrot i l’albergínia tallat a daus en una paella amb el oli i a foc mig deixem coure fins que sigui ben tova.
En un altra paella fregirem la llonganissa tallada a rodanxes nomes dos minuts. 


Posem la samfaina i llonganissa sobre la pasta i enfornem uns 25 minuts, al treure-la hi tirem un raig d’oli d’oliva.



9 comentaris:

  1. Que bona que és, la coca de recapte. I és bona freda i calenta, per esmorzar, dinar, berenar o sopar. Recordo la de Ponts, sempre en compràvem perquè hi anàvem molt sovint. Amb una bona botifarra a sobre... i ja no calia res més!! ha ha ha. T'ha quedat molt xula.

    ResponElimina
  2. Oh que rico, me apetece hacerlo para la cena de esta noche, bss

    ResponElimina
  3. Deliciosa y qué bien te quedó, se ve exquisita!!
    Besitos

    ResponElimina
  4. QUE RICO, BIEN SANA Y COMPLETA. UN BESITO.

    ResponElimina
  5. Ooh, llàstima que no tinguem Thermomix!
    x receptes així de bones és quan la trobo a faltar...
    ptns!!

    ResponElimina
  6. MMmmmm me encanta, a ver si saco tiempo y la hago pronto ;)
    Saludos desde EL DUENDECILLO DE MI COCINA-TRINI-ALMERÍA y feliz puente.

    ResponElimina
  7. Esta receta me ha encantado, muy buena, seguiré viendo tus recetas que he visto unas muy interesantes.
    Saludos.

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!