18 de des. 2012

BRAÇ DE NATA I XOCOLATA





Un braç de gitano per els xoco-addictes, comprovat amb uns bons amics que varen venir a sopar i son devots de la xocolata de tota la vida. El procés es igual que tots els braços però afegint els tocs de xocolata, que el fan mes llaminer.
Crec que és una bona idea per la varietat de postres que es presenten per aquestes festes, no és el Tronc de Nadal, ja que el faig diferent, però podria servir. 

INGREDIENTS

50 gr. de cacau amb pols
65 gr. de farina
4 ous
100 gr. de sucre
1 culleradeta de llevat amb pols
400 ml. de nata de muntar (pel farcit)

Per la cobertura
  250 gr. de xocolata de postres a 75% de cacau
  100 gr. de mantega
  200 ml de nata
  2 cullerades de sucre

PREPARACIÓ

Posarem el forn a escalfar a 180ºC.
Separarem els rovells de les clares i aquestes últimes les muntarem a punt de neu i reservem. Els rovells i el sucre els batem ben batuts fins que blanquegin, aleshores hi afegim la farina, el cacau amb pols i el llevat tot passat per un colador i ho integrem ben bé, seguidament afegirem les clares a punt de neu amb molta cura i de baix a dalt, fins que quedi tot ben barrejat.
Estendrem la massa en una plata folrada amb paper de forn, ben estesa que quedi un gruix de 1/2 cm, ho introduïm al forn uns 15 minuts controlant.
Quan és llest l’aboquem sobre un drap humit i ajudats per aquest l’enrotllem i deixem refredar. Mentre muntarem la nata pel farcit, desenrotllarem el pa de pessic i el farcirem amb aquesta i reservem.
Per la cobertura posarem la nata en un pot al foc amb el sucre i la xocolata trossejada i quan s’escalfi deixarem que aquesta es desfaci, quasi bé a fora el foc i afegim la mantega i la desfem, deixem refredar una mica i cobrim el braç. Reservem a la nevera fins l’hora de servir. 



4 comentaris:

  1. Que llaminer!!! Perfecte per qualsevol festa! petons

    ResponElimina
  2. Me confieso chocolate-adicta, así que este postre me encanta. Se me está cayendo la "babilla" con sólo mirar las fotos. Qué rico, por Dios!!!!!. Un saludo.

    ResponElimina
  3. Pero qué delicia, cuánto brillo tiene el chocolate!!
    Un beso

    ResponElimina
  4. T'ha quedat genial!
    i amb tanta xoco ha d'estar més que bó!!
    ptns!!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!