16 de juny 2015

ALOTS DE GALL DINDI AL FORN









El gall d'indi és una de les carns més saludables,  i cuinat al forn encara més, ens hem d'anar acostumant a aquesta au, encara bastant desconeguda. Aquesta es la part anterior a l'ala i quasi semblen cuixes, je, je...

A vegades al veure'ls tan grossos fa una mica de mandra, i pensem que serà difícil, però no, només es tracta de una mica més de temps, i de veritat que val la pena, per gust i salut.

INGREDIENTS

3 alots per persona
1 branca de timó
1 branca de romaní
2 branques de julivert
6 dents d'all
1 vas de conyac
100 ml. de vi blanc
pebre negre
suc de 1/2  llimó
sal
oli d'oliva
3 patates grans


PREPARACIÓ

En una safata per anar al forn hi posem els alots, tirem sal i pebre  per sobre i esmicolem el timó, el  romaní i tirem el alls i el julivert prèviament picats una mica al morter, no massa. Tot seguit, els ruixem amb el suc del llimó,  el conyac i un bon raig d'oli  i deixarem una estona així mentre s'escalfa el forn a 200ºC. 

Quan el forn és calent hi posem la safata amb els alots preparats i deixem coure una hora, girant-los a la meitat de temps. Agafarem les patates les tallem a trossos salem i incorporem a la safata, seguidament afegim el vi i ho deixem una mitja hora més, i llestos. 

Un consell, millor anar ruixant amb el mateix suc per sobre la carn unes quatre o cinc vegades, farà que no es ressequi tant.









2 comentaris:

  1. Molt bona pinta! A mi el forn + au = por... ja que sóc bastant de carn ben tendre però potser li dono una oportunitat :-)

    ResponElimina
  2. M’agraden molt les aus, però de gall d’indi no tinc costum de fer-ne, tot i que fet així te d’estar molt bo. Aquest plat te molt bona pinta.
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!