11 de nov. 2014

TORTELL DE NATA AMB PASTA CHOUX




Els diumenges de pluja convida a encendre el forn i també a fer unes postres diferents de la resta de la setmana, i com què és diumenge.... un bon tortell s'hi escau de meravella!!!.


La pasta choux és la massa de les lioneses, però aquest cop l'hi donarem forma de tortell.



INGREDIENTS



250 ml.  d'aigua

1 polsim de sal

150 gr. de farina

4 ous mitjans

100 gr. de mantega

500 ml. de nata per muntar

sucre glas



PREPARACIÓ


Escalfem el forn a 200ºC.

Posem a bullir l'aigua amb la mantega i la sal , quan arrenqui el bull  apartem del foc i hi tirem la farina de cop i comencem a remenar fins que es desenganxi de les parets del pot i es formi una bola. Deixem reposar 5 minuts i anem afegint els ous d’un a un, és a dir no posarem el següent fins que la massa   absorbeixi bé l'anterior.

Posem la pasta en una mànega pastissera i sobre un paper, fem un cercle, desprès un altre a dins del primer i hi fem un tercer també cap a dins, tot seguit, en farem dos però sobre dels tres que hem fet de base, amb el sobrant vaig fer tres muntets a part les puntes de la safata de forn per fer unes lioneses per decorar, i ho posem al forn 35 minuts més o menys, controlant.

Mentre  muntem la nata amb el sucre amb la batedora elèctrica.

Quan el tortell és fred, partim amb cura per la meitat i el farcim amb la nata, fem el mateix amb les lioneses i les posem a sobre enganxades amb una mica de nata, i empolsem amb sucre glas.





7 comentaris:

  1. quina bona idea, fer servir la pasta choux pel tortell!! són unes postres que sempre venen de gust!!

    ResponElimina
  2. A la meva mare li encantaria!!!! És com una macrolionesa....a veures si un diumenge d'aquests m'animo!!! PEtons!

    ResponElimina
  3. Que bonic, és com una lionesa gegantina!

    ResponElimina
  4. Com ens agraden a casa aquest tipus de tortell i en pasta choux, quin luxe!! T'ha quedat espectacular i la pinta és de 10! Felicitats!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Quin tortellàs! on s'hi posi un tortell ja poden tremolar les demés llepòlies...oi?

    ResponElimina
  6. Espectacular!!!
    Jo no podria esperar a diumenge per menjar-me'l.

    ResponElimina
  7. Delicioso una pinta estupenda me encanta!!
    Un beso

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!