20 de juny 2014

COCA DE SANT JOAN (THERMOMIX)






Sant Joan ja és aquí una festa amb tradicions: Festa, foc, petards coca i cava per celebrar el solstici d'estiu. Aquesta vegada m’he decidit per la típica de sucre i pinyons... És una coca senzilla però molt bona.

BONA REVETLLA !!!



INGREDIENTS


Per la massa mare:

   100 gr. de llet tèbia

   100 gr. de farina de força

   30 gr. de llevat de forner fresc
  



Per la coca:

   50 gr. de llet

   1 polsim de sal

   150 gr. de sucre

   80 gr. de mantega a temperatura ambient  

   ratlladura de llimona

   1 cullerada d'aroma de taronger

   1  cullerada de vainilla liquida

   2 ous

   350 gr. de farina de força
  



PREPARACIÓ

La massa mare:
(Prepararem la massa mare el dia abans)

Posem en un pot tots els ingredients de la massa mare:  la llet tèbia, la farina de força i el llevat fresc de forner i ho remenem ben remenat i deixem a la nevera tapat fins l'endemà.

La Coca:

Posem a la Thermomix el sis ingredients primer i programem 30 segons velocitat 2 temperatura 40º. Seguidament afegim els ous i posem 10 segons a velocitat 3. Tot seguit,  hi tirem la farina i la massa mare que tenim al pot  i programem 4 minuts a velocitat espiga.


Ho deixarem dins el pot tapat amb un drap i que pugi, quan ja ha pujat ens suquem les mans d'oli i traiem la massa, l'amassem i fiquem en una safata de forn  folrada amb paper especial per aquest , tapem i deixem que torni a pujar.


Un cop ha fet la segona pujada l'aplanarem en forma de coca  pintarem amb rovell d'ou i posem els pinyons i una mica de sucre moll amb aigua, tapem i tornem a deixar pujar.


Mentrestant escalfem el forn a 200 ºC, i quan la massa ha tornat a pujar introduirem al forn calent uns 30 minuts o que fins que  vegeu que és cuita.








3 comentaris:

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!