24 de febr. 2014

PA "PREÑAO"





Uns panets farcits de xoriço vermell o xistorra típics d’Astúries, que es solen menjar en aplecs i festes populars, encara que jo els vaig descobrir en una fira artesana d'Esparraguera.


El meu fill va dir “Això te què estar de " muerte"!!”, i mira... ara que Memòries d'una cuinera ens proposa el Pa com a tema, i ja vam publicar un recull de tots els nostres pans, vaig pensar també participar i incloure-hi aquets panets i apa a fer-los.!!!!. La manera que els he fet és amb massa de pa normal, encara que crec que potser hi fiquen més coses, però tot i així han sortit deliciosos!!!.


http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es/2014/02/mes-llarg-que-un-dia-sense-pa.html#comment-form




INGREDIENTS



600 gr. de farina de força

300 ml d’aigua

20 gr. de llevat fresc

1 culleradeta de postres de sal

Xistorra



PREPARACIÓ



Posem la farina i la sal en un bol, desfem el llevat en l’aigua i l’aboquem sobre la farina i anem amassant fins que tot queda incorporat, tot seguit, ho posem sobre el taulell enfarinat i anem amassant fins  que ens queda una bola que no s’enganxa, tirem una mica de farina i la guardem tapada en el bol amb un drap durant una hora o fins que dobli el volum.

Quan ja ha passat aquest temps, la posem sobre el taulell i l’aixafem, agafem trossos d’uns 50 gr. i l’aplanem, posem  un tros de xistorra i l’embolcallem amb la massa ben tapat, posem sobre una safata coberta amb paper de forn i així tota la massa, tapem amb el drap i esperem una hora més que tornin a doblar.



Mentre escalfem el forn a 200ºC, quan els panets son grossos, els introduïm al forn calent, ruixem una mica d’aigua perquè hi faci humitat i els tenim uns 30 minuts més o menys o bé, fins que ens semblen cuits.




9 comentaris:

  1. una bona idea, fer-lo farcit. I això de 'preñao' queda molt divertit!

    ResponElimina
  2. Així ja tens l'entrepà que alimenta fet en un sol gest. Boníssim!!!!

    ResponElimina
  3. Naltros també els vam tastar en una fira de Blanes, fa poc, però vam menjar els de bacon i formatge, que també eren boníssims! T'han quedat genials!

    ResponElimina
  4. Té un aspecte boníssim! I jo com la Mònica, també els vaig provar a Blanes per Nadal, ens van encantar!

    ResponElimina
  5. M'ha fet molta gràcia l´entrada...tinc una companya de feina que és asturiana i precisament em va parlar dels preñaos..i ara tinc l´informació gràfica....com es cuiden!!

    ResponElimina
  6. Ostres quins records!! Quan vaig anar a Astúries esmorzava cada matí un d'aquests "bollos preñaos" que li deien allà! Estan tremendos!

    ResponElimina
  7. Esto es una aunténtica delicia!!! Yo los hice hace poco y aún me relamo cuando lo recuerdo;)
    Besos!!!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!