20 de febr. 2014

BUNYOLS DE VENT






Ja s’atansa el carnestoltes, la quaresma i els bunyols  uns dolços tradicionals ben ensucrats, són una de les postres característiques d’aquest temps. Uns dolços  populars ja que els seus ingredients són ben pocs i molt  assequibles i alhora omplen de dolçor tots els paladars.

En diuen de vent perquè l'interior queda buit, tot és aire, encara que es poden farcir de crema o nata, jo aquest cop els he fet tradicionals, com els de tota la vida.

INGREDIENTS

125 ml. d’aigua  ( o llet )
80 gr. de farina
75 gr. de mantega
3 ous
la pell de mitja llimona  ( sense res de blanc)
anís
sucre


PREPARACIÓ

Posem l’aigua, la pell de llimona i la mantega al foc i quan bulli es retira del foc, es treu la pell i s’aboca la farina tot de cop i anem remenant fins que es faci una bola que es separi de les parets de l’olla, s’ha de fer enèrgicament. Aleshores hi anirem afegint els ous d’un amb un, però no posarem el següent fins que el anterior s’hagi integrat ben bé a la massa, ara és el moment de tirar el raget d’anís al gust.
Posem una paella al foc amb abundant oli, quan és ben calent amb una cullera de postres hi anem tirant massa, de manera que es faran unes boletes més o menys rodones i quan siguin daurades es retiren sobre un paper absorbent perquè perdin oli i es cobreixen de sucre.








8 comentaris:

  1. Oh! Que macos i que bons els bunyols de vent! A casa ens agraden moltíssim, l'any passat en un moment ja no en va quedar cap! hehehe

    Petons!

    ResponElimina
  2. Quina delicia els bunyols de vent! Ja n'he començat a veure a moltes pastisseries...però fins que no comenci la Quaresma no començaré jo...que sinó és una perdició!
    t'han quedat perfectes!
    Petons

    ResponElimina
  3. Diria que no els he tastat mai...i ja m'estan entrant ganes de provar! Tenen una pinta molt bona! petons

    ResponElimina
  4. Són els meus preferits, i farcits de xocolata són una perdició de les més grans! Petons!

    ResponElimina
  5. Com és nota que ja arriba la Cuaresma !!!! Que bons !!

    ResponElimina
  6. Gràcies noies!!!!

    A veure si us animeu i per Quaresma... BUNYOLS!!.... farcits sense farcir... com vulgueu!... però son tant tant bons.... Mmmmm...
    Ens van durar minuts a casa! ara a tornar-ne a fer!!! ;)

    Petonets i bona setamanaaaaaaa

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!