28 de juny 2013

TARTA GUINNESS







El  famós pastís Guinness!, que de ben segur n’heu sentit a parlar!!!. Jo el tenia que fer... i com s’esqueia l’aniversari de l’Eduard, vaig aprofitar l’ocasió i vaig pensar que seria un pastis curiós per un de 22, ja que es fa amb la conegudíssima cervesa negra.


Dir bo és poc ... es bonnnniíiisim!!! i la gràcia és l’escuma de sobre.... Mmmmm....


La pega.....  les calories.... :(, però una alegria cal donar-se-la de tant en tant, no!!??? ;)




Ens acomiadem de vosaltres aquest estiu amb aquest pastís tant original...  i us desitgem  unes MOLT BONES VACANCES!, ens tornem a trobar al setembre!!!







INGREDIENTS


Pel pastís:

   250 ml. de cervesa Guinness

   250 gr. de mantega

   400 gr. de sucre

   250 gr. de farina

   75 gr. de cacau en pols

   1 culleradeta de extracte de vainilla o be de sucre avainillat

   1 sobre de llevat Royal

   140 ml. de nata liquida

   2 ous



Per l’escuma de sobre:

   360 ml. de nata per muntar

   300 gr. de formatge cremós de sucar

   150 gr. de sucre glaç





PREPARACIÓ


Posem el forn a escalfar a 180ºC. 


Primer fem el pastis:


En un bol barregem tot el que és pols: farina, cacau,sucre i llevat. Tot ben barrejat.

En un altre bol els líquids: la nata, la vainilla i els ous sencers.

Seguidament, en un cassó escalfem la cervesa  i desfem la mantega, quan aquesta sigui calenta, a trossos fins que sigui ben desfeta i sense que arribi a bullir.

Quan és quasi fred, ho afegim al bol dels líquids i batem ben batut, i aleshores ho afegirem a l’altre bol dels ingredients en pols (farina, etc...)  i barregem molt bé.

Tot seguit, suquem un motlle amb mantega i farina i hi aboquem la massa, enfornem uns 50 minuts controlant. 


Seguidament, farem l’escuma: Barregem el formatge i el sucre, muntem la nata i l’incorporem poc a poc al formatge, tirem per sobre el pastis fred i a la nevera .Es mes bo deixat reposar.








9 comentaris:

  1. Te ha quedado estupenda!! Una pinta deliciosa! Que lo pases bien en las vacaciones! Besos

    ResponElimina
  2. Bones vacances!! I gràcies pel regalet virtual que ens heu fet! Petons

    ResponElimina
  3. Bona no, bonissima, jo la he feta varies vegades i sempre sempre un exit.
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. Que vagi bé el descans! I quina fantàstica despedida: un pastís de cervesa negra... jo he tastat cupcakes de cervesa negra i són boníssims...ni imaginar-me aquest pastís! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Una tarta riquísima para una triste despedida.......espero que disfrutes de las vacaciones!!!.
    Besos.

    ResponElimina
  6. Mmm tinc que provar-lo! Bones vacances!!!!

    ResponElimina
  7. us ha quedat genial!! jo també el vaig penjar al blog no fa gaire, tot i que l'havia fet feia moolt!! a mi em va encantar la combinació del pa de pessic amb xocolata i cervesa i el frosting de formatge!! mmmmm!!

    ResponElimina
  8. T'acabo de descobrir i aquí em quedo, encara que m'hagi d'esperar fins al setembre! aquest pastís l'he vist algunes vegades i definitivament l'he de fer!! Bones vacances!

    ResponElimina
  9. Jo no he fet vacances però he anat una mica atabalada i m'he perdut moltes receptes!! Que bo aquest pastís: final de temporada d'estrella! Molt bones vacances i fins al setembre :)

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!