7 de juny 2013

ORADA AL FORN AMB GAMBES






Seguint la tradició: Un plat  molt bo i alhora senzill de fer. La veritat és que d’aquest peix n’havia menjat, però mai n’havia cuinat... i potser ja començava a ser hora, no??....



INGREDIENTS




4 filets d’orada

2 cebes mitjanes

3 tomàquets madurs forts

6 gambes o llagostins  (  congelats )

oli d’oliva

sal i pebre

1/2 got de vi blanc




PREPARACIÓ



Posarem al fons d’una safata de forn tota una capa amb les cebes talladetes  fines i els tomàquets a rodanxes, i per sobre hi posarem els filets nets, salpebrats i ruixarem amb l’oli. Escalfarem el forn a 180ºC i un cop calent hi posem el peix. Mentrestant traiem els caps a les gambes i els passem amb una mica d’oli per la paella. Un cop cuits, hi tirem el vi blanc i deixem reduir 2 minuts, xafem els caps amb el líquid i el colem. Reservem.

Quan el peix ha canviat de color, hi tirem el líquid de vi i caps de gambes per sobre, i afegim les cues de gamba a la safata i deixem fer 15 minuts.





5 comentaris:

  1. Normalment, jo la cuine a la sal... i resulta molt bona,
    D' aquesta manera deu estar bonissima, provare de cuinarla com tu.
    bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Les gambes hi van molt bé, amb el peix blanc. En potencien el gust!

    ResponElimina
  3. L'Orada fantàstica i les gambes que l'acompanyen espectaculars! Quin color! Un plat extraordinari!

    ResponElimina
  4. A casa ens agrada molt la orada i tot sovint la faig al forn, però en filets sencera. Aquesta teva fa molt bona fila i amb les gambetes es convirteix en un plat de luxe i deliciós!!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!