4 de juny 2013

CREMA DE MELÓ AMB MOSCATELL I AMETLLA (THERMOMIX)






Les temperatures van pujant de mica en mica... (ja costa , ja  aquest any!!!), i les coses fresquetes ja apeteixen una miquetona més. Aquesta recepta és una variació d’algunes de semblants que hi ha per la xarxa de bones cuineres i cuiners. Seguint la nostra tradició, és senzilla i molt bona a la vegada que fresqueta!!.


INGREDIENTS

1 kg. de meló pelat i trossejat
50 gr. de Maizena
100 gr. de sucre

Salsa:
150 ml. de moscatell
50 gr. de sucre
ametlles filetejades


PREPARACIÓ

Posem a la thermomix el meló i triturem a velocitat 5 durant 10 segons, traiem i passem per un colador fi per treure tota la polpa i només quedi el suc. Tornem a tirar a la batedora i hi afegim la Maizena i el sucre, posem 10 segons a velocitat 5 perquè es barregi  tot  i tot seguit  posarem  10  minuts, temperatura 100, velocitat 4.

Un cop llest posem en motlles individual i a la nevera.
Posem els ingredients de la salsa en un cassó  (moscatell, sucre i ametlles filetejades) i deixem que arrenqui el bull, baixem el foc  i deixem uns 15 minuts o fins que vegem que ha reduït el moscatell i queda una textura una mica més densa.

Servim  desemmotlla’n la crema  i tirant per sobre la salsa.     

*  Fen servir una batedora i espessint la crema  al foc, també es podria fer.   




     

4 comentaris:

  1. Quina bona idea! Són unes postres lleugeres que tenen una presentació divertida, fins i tot, pels qui no els agrada la fruita (que no és el meu cas, he he )

    ResponElimina
  2. Uhmmm!!! Que bo!!! Ideal pels dies de calor que venen....
    Petonets

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!