12 d’abr. 2013

TRUITA DE CARXOFA I PERNIL






La truita amb carxofa tothom la sap fer, però a vegades només canviant algun ingredient surts de lo normal, i tot són petites idees... És molt gustosa... i amb una mica de pa.... Mmmmm baixa q no vegis!.

Aprofitem així la temporada de carxofes que és quan estan precioses i molt tendres i no puc estar de comprar-ne, ja que és una verdura que m’encanta i de passada molt saludable per totes les propietats que ens aporta: protegeix al fetge i ajuda a la funció biliar, redueix el nivell de colesterol en sang, disminueix la pressió arterial....  i moltes més!, així que ja sabeu!, a menjar carxofes!!! ;)

INGREDIENTS

5 carxofes
4 ous
100 gr. de pernil salat a daus
4 cullerades d’oli d’oliva
1/2 vas d’aigua
sal ( poca, ja que hi ha el pernil )


PREPARACIÓ

Pelarem les carxofes traient totes les fulles exteriors fins al cor i aleshores tallarem la punta, la partim i en fem gallons. Les posem a la paella amb l’oli calent i seguidament hi tirem l’aigua, quan arrenqui el bull tirem sal i baixem el foc. 



Quan s’han begut l’aigua apugem una mica el foc i deixem fer uns dos minuts més amb els daus de pernil que tirarem en aquets moment. Batem els ous i tirem la meitat per sobre la carxofa i el pernil i quallem, donem el tomb amb un plat i tirem la resta de l'ou i tornem a quallar. Aboquem al plat i llestos. 






4 comentaris:

  1. M'encanta la truita de carxofa. A la propera hi afegiré el pernil.
    Petonets

    ResponElimina
  2. uau super diferente nunca comi...deve ser uma delicia...=D

    Beijoes

    http://virandocomida.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Me encanta tu blog, tienes unas recetas riquisimas.
    Besos

    ResponElimina
  4. Em declaro súper fan de la truita de carxofes! Quina bona pinta que fa...
    Jo en comptes de pernil hi poso formatge fresca ;)
    Petonets!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!