3 d’abr. 2013

MONA DE PASQUA (de fruites i de mantega)



Per la M. Teresa i l'Alba



Pasqua ja ha passat, però tot i així no podem deixar de publicar la mona que ens han enviat les meves cosines, la M. Teresa i l'Alba!!!. Em fa molta il.lusió publicar-la!. 
Quan em van demanar la recepta del pa de pessic, no podia pas imaginar-me que els hi sortiria tant i tant bé, demés boníssima, oi!!?
Noies, segui així!!!!




INGREDIENTS


Per la base:

   5 ous

   150 gr. de farina

   150 gr. de sucre

   1/2 sobre de llevat


Per la decoració:

   gelatina d’albercoc

   melmelada de préssec

   fruita confitada

   granets d’ametlla

   ous de xocolata 
   250 gr. mantega tova


   almívar ( 100 gr. de sucre i 60 ml. d’aigua bullint 5 minuts)




PREPARACIÓ



Posem el forn a escalfar a 180º.

Separem els rovells de les clares i muntem aquestes últimes a punt de neu. Amb els rovells i el sucre els batem fins que blanquegin, quan han blanquejat, (quasi perden el color groc i augmenten),  hi afegim la farina amb el llevat passat per un colador i ho barregem. Tot seguit hi incorporem les clares de sota cap dalt molt a poc a poc fins que siguin integrades amb la resta.

Suquem un motlle de 22 cm. amb mantega i farina i hi aboquem la massa,  ho posem al forn 25 minuts i passat aquest temps comprovem amb un escuradents, si es cuit treure i desemmotllar-lo un cop fred.


FRUITA:

Obrim el pa de pessic per la meitat i el farcim amb melmelada de préssec o la que sigui del vostre gust, tapem i el pintem tot amb la gelatina d’albercoc, enganxem el granet d’ametlla per els costats i decorem amb la fruita confitada i els ous de xocolata. 

MANTEGA:



Muntarem la mantega amb la batedora i anirem tirant l’almívar fins que ens quedi com una crema espessa, suquem el pa de pessic amb la mantega i ho decorem amb ametlla i mantega.


 










3 comentaris:

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!