Com mana la tradició catalana el 31 d’octubre tenim que fer la castanyada base de panellets, moscatell i evidentment castanyes torrades.
Doncs, també he fet els panellets casolans tal com me’ls va ensenyar la meva mare i que ella feia cada any. No estava massa segura del resultat però cal dir que n’estic molt satisfeta i els han agradat molt, i a mi!!!
Ei cal dir que des de collir les ametlles fins coure’ls ha estat cosa meva tot el procés. Per això n’estic tant orgullosa.
INGREDIENTS
Per la base:
1 kg d’ametlla triturada
750 gr de sucre
2 clares d’ou
2 rovells d’ou
la ratlladura de la pell d’una llimona
Per la decoració:
200 gr de pinyons
100 gr d’ametlla de granet
50 gr de coco
cireretes confitades
2 cullerades de cafè soluble
100 gr de codonyat
PREPARACIÓ
Per fer la massa base agafarem la farina d’ametlla i la barrejarem amb el sucre, la ratlladura de llimona i les dos clares d’ou muntades a punt de neu, amassarem fins que tinguem una pasta llisa i lligada i deixarem reposar a la nevera 12 hores en una bossa de plàstic.
Aleshores ja partirem la massa en les porcions, segons els gustos que volem fer.
Pels de cafè a la porció de massa hi barrejarem el cafè soluble ben barrejat i li donarem forma de gra de cafè.
Pels d’ametlla formarem com a croquetes i arrebossarem amb ametlla de granet.
Per les cireretes farem una bola de massa mare i clavarem la cirera al mig.
Pels de pinyons, farem boles de massa base i les cobrirem de pinyons prèviament ficats en aigua i després passats per rovell d’ou així s’enganxen millor.
Pels de codonyat farem amb la massa base un quadrat pla i al mig posarem una tira de codonyat, emboliquem amb la massa i tallem trossets.
Pels de coco amb la massa base hi barregem coco ratllat i donem forma de bolet
M'encanten els panellets mmmm, jo es començar i picotejar-ne tot el dia je je je
ResponEliminaPetonets
T'han quedat molt bé!! les receptes de la mare no fallen, eh?
ResponEliminaNo m'estranya que n'estiguis tan orgullosa, es veuen fantàstics!!
ResponEliminaPetonets
Sandra