Aquest octubre La recepta
del 15 ens proposa un plat amb carbassa i la veritat
que tret de la coca i la “papilla” de la Júlia no l’havia fet servir mai. Així
que el repte era encara més complicat i per postres tinc d’afegir-hi que els de
casa això de la carbassa no els motiva gairebé gens!!!.
Bé doncs, calia acompanyar-la amb altres productes que m'inspiressin la tardor.... I per què no barrejar-la amb arròs?. Una combinació diferent.. una mica arriscat, però..... vaig decidir provar-ho.
El resultat???? Per llepar-se'n els dits!!!
INGREDIENTS (2 persones)
1 ceba mitjana
1 trosset de porro
1 all
150 gr de
carabassa
130 gr d’arròs
500 ml de brou de
verdures ( pastilla també val)
100 ml de vi blanc
5 fulletes de
romaní
2 fulles de sàlvia
pebre
sal
oli d’oliva
100 gr de
xampinyons
all i julivert
picat
PREPARACIÓ
Tallarem la ceba, el porro, l’all, les fulles de
romaní i sàlvia a trossos petits i la carabassa a daus. En una cassola amb 2
cullerades d’oli d’oliva fregirem a foc suau durant 10 minuts la ceba i desprès
hi tirem el porro i l’all, remenant-ho, sempre a foc fluix.
Quan veiem que esta
mig cuit afegim la carabassa, la sal, el pebre i les herbes i anem coïen uns 10
minuts, apugem el foc i hi tirem acte seguit el vi, deixarem que s’evapori i hi
afegirem l’arròs, ho remenem una mica i
hi tirem el brou, baixem a foc mitja i ho deixem coure un 15 minuts.
Mentre en una paella tindrem saltejats els
xampinyons amb l’all i julivert picats. Quan l’arròs es cuit, emplatem i hi posem
a sobre els xampinyons saltejats.
Quan veiem que esta mig cuit afegim la carabassa, la sal, el pebre i les herbes i anem coïen uns 10 minuts, apugem el foc i hi tirem acte seguit el vi, deixarem que s’evapori i hi afegirem l’arròs, ho remenem una mica i hi tirem el brou, baixem a foc mitja i ho deixem coure un 15 minuts.
Quina bona pinta....!!!! la meva proposta tambè pot anar amb arroç...i porta bolets.... però es diferent....encara no la he publicat però ja veuràs!
ResponEliminaM'agrada molt!
Doncs.... estaré al cas per veure la teva proposta de carbassa!!!... :) segur que també serà boníssima!!!
ResponEliminaPetonets
Una proposta de temporada 100% i... boníssima! Apte per a vegetarians!
ResponEliminaPetons
Em sembla una opció i combinació perfecta! Segur que els hi va encantar
ResponEliminate questa bonissim
ResponEliminaQui no s'arrisca no pisca! diuen a casa meva. Molt bo, aquest arròs.
ResponEliminapetonets
M' encanta aquesta combinació. I molt saludable!
ResponEliminaGràcies a totes pels vostres comentaris!
ResponEliminaEns agrada molt que us hagi agradat!!!
:)
Petonets
Quina recepta més bona... en el que m'agrada a mi la carabassa! Moltes gràcies per seguir-me. AÇí em quede jo també... Un fort abraÇ.
ResponEliminaA casa, que ens encanta l'arròs, l'acostumem a combinar amb carbassa i és deliciós, o sigui que ja et pots imaginar que la teva recepta m'encanta, no?
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra