El clàssic pastis que abans
treien a totes les cases el dia de festa major. Les mestresses rivalitzaven qui
el feia més gros i més ben farcit, i totes tenien el seu secret en fer-lo. Jo
crec que l’he fet més senzill i no quedaria en gaire bona posició amb la resta
de mestresses!!! ;), però era per llepar-se’n els dits!!!!
INGREDIENTS
4 ous
125 gr de farina
125 gr de sucre
1 cullera de
postres de llevat
500 ml de nata per
muntar
100 gr de sucre
per la nata
sucre glaç
xocolata de
postres per desfer
PREPARACIÓ
Separem les clares dels rovells i els batem amb
el sucre, batre’l fins que blanquegi; per una altra part muntem les clares a
punt de neu i reservem. A la barreja de rovells i sucre, hi incorporem la
farina i el llevat passat per un colador fi i ho barregem bé, i hi anem incorporant les clares a poc a poc perquè no
baixin massa.
Escalfem el forn a 180º i mentre posem paper de
forn en una safata a fi que no s’enganxi la massa i hi tirem la barreja de
farina, procurant que quedi ben estesa per tota la safata. Introduïm al forn
uns 15 o 20 minuts, controlant amb un escuradents que quan surti net ja es pot
enretirar.
Tindrem un drap humit estès i bolcàrem el pa de
pessic a sobre enretirant el paper de forn i ajudats pel drap el cargolem i
deixem refredar.
Mentrestant muntarem la nata amb el seu sucre,
seguidament desenrotllem el pa de pessic, el farcim amb la nata i l’enrotllem
sense el drap, tallem una mica les puntes perquè quedi igualat i decorem amb el
sucre glaç i una mica de xocolata de cobertura desfeta fent dibuixos o ..... ,
aquí si que ja s’ha de deixar anar la imaginació.....
T'ha quedat preciòs i bonissim! Jo encara no n'he fet mai i ja en tinc ganes de provar com em sortirà... Petons
ResponEliminaEl que em costa més del braç de gitano és la genovesa... a veure si m'hi atreveixo! El teu pastís fa molt de goig! Petons
ResponEliminaDoncs ja saps Roser... a provar-lo de fer!, ja veus que la recepta és ben facileta!!!!
ResponEliminaPetonets
aquedat monissim i bonissim
ResponEliminaMestressa t'ha quedat estupendu!!!! Jo sóc més de crema, però no li faria pas un lleig!!
ResponEliminapetonets
gràcies noies!!!!
ResponEliminaA veure si us animeu a provar-lo!!!!
Petonets
Hola guapa tu
ResponEliminaAquest tipus de postres está entre els preferits de casa, just demá tenim un sopar de Sant Francesc, i en faré segurament, si no cambio d´ideia al darrer molt, però de crema, doncs ni han persones que venen a sopar que no els i senta be la nata,....
El teu está de SUper 10
mil eptonets dolços, Susanna
Quin braç de gitano més maco, de festa major!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Té molt bona pinta aquest braç de gitano!
ResponEliminaSembla ben bé que sigui comprat en una pastisseria!!
ptns!!