Els pastissos de formatge m’encanten i ja
n’he fet uns quants, però així sense cocció i fresc no ho havia provat mai. Vaig anar buscant per la xarxa i anava agafant coses d’aquí i d’allà triant el
que més ens agrada i entre una cosa i una altra, un pastís "inventat". Si voleu, també podeu consultar una altra recepta de pastís de formatge feta per la iaia Montse, boníssima i totalment diferent a aquesta!!!.
Aquí hi ha la combinació de dos ingredients
que ens agraden força, melmelada de gerds i formatge, alhora que resulta un
pastís suau, refrescant i el més important, senzill de fer.
Si tenim convidats, és millor fer-la el dia
abans.
INGREDIENTS
1 rotlle de galetes Maria
80 gr. de mantega
1 terrina de formatge Mascarpone
3 ous
200 ml. de nata
300 ml. de llet
150 gr. de sucre
2 sobres de quallada Royal
250 gr. de melmelada de gerds o fruites del bosc
2 sobres de gelatina en pols incolora
200 ml. d’aigua
PREPARACIÓ
Trencarem les galetes ben fines, (amb la Thermomix
o amb la batedora o amb la ma de morter), quan son ben fines, es barregen amb
la mantega una mica desfeta al microones, quedarà tot ben ajuntat com una pasta
i amb això folrarem el fons d’un motlle de pastís (desmuntable), prèviament
cobert amb paper de forn perquè desprès ens és més fàcil treure’l, i ho reservem a
la nevera.
Per fer el farcit,
posarem en un cassó: el formatge, la nata, la llet, el sucre i els
sobres de quallada, ho barregem ben barrejat i ho posem al foc que arrenqui el
bull i remenant-ho durant 5 minuts, passat aquest temps ho traiem del foc i
deixem refredar. Bolquem el farcit sobre la base de galetes amb cura i posem a
la nevera almenys 2 hores.
Ara agafarem l’aigua i la barregem amb la melmelada
fins que quedi homogeni i aboquem els dos sobres de gelatina, barregem i posem al foc, quan arrenqui el bull
retirem, deixem refredar i ho tirem sobre el farcit de formatge i a la nevera
fins que sigui quallat.
Millor de un dia per l’altre, també es pot
congelar.
Sembla molt bo! Els mil móns del pastís de formatge!!
ResponEliminahummmmmmmmm que bo
ResponEliminaSegur que don a mnolt bon resultat i és molt fàcil! Petons
ResponEliminaA mi también me encantan los pasteles de queso, éste se ve delicioso
ResponEliminaBesitos
Esmeralda
Segur que és boníssim! Me'n menjaria un trosset.....
ResponEliminaSenzill i resultón, sempre és una bona opció ;)
ResponEliminaEls pastissos de formatge així en fred són molt i molt bons i aquesta fa una fila.....
ResponEliminaDoncs si que fa molt bona pinta! M'agrada xq els ingredients q utilitzes no son els típics dls pastissos de formatge!
ResponEliminaptns!!
Hola Neus guapa tu
ResponEliminaSoc de les teves, a mi també em torna boixa els pastissos de formatge, anoto la teva formula, quina pinta mortal, humm
gràcies per compartir-la, mil petonets Susanna
Noltíssimes gràcies pels vostres comentaris!!!!
ResponEliminaGràcies!
i els ous?
ResponElimina