Els amics dels Fogons de la Bordeta i Xocolada Desfeta a la recepta del 15 aquest mes de novembre
ens proposen una recepta amb bolets, aquest any que se’n
tornen a fer hem d’aprofitar!!!!
Nosaltres volem aportar aquesta fideuà que mal
està dir-ho, però estava deliciosa.En aquest cas seria una fideuà de muntanya, jejejeje...
perquè el peix ni el veu, però de veritat que us convido a provar de fer-la, ja
que ens va agradar molt.
Com que la recepta del 15 va de bolets, al nostre receptari tenim la recepta de rovellons amb llonganissa... un plat senzill però exquisit sobretot pels amants dels bolets....
Com que la recepta del 15 va de bolets, al nostre receptari tenim la recepta de rovellons amb llonganissa... un plat senzill però exquisit sobretot pels amants dels bolets....
INGREDIENTS
400 gr. de fideus
prims
500 gr. de bolets
( llenega i rovello )
250 gr. de
llonganissa ( botifarra tendra)
100 gr. de pebrot
vermell
1 tomàquet madur
1 ceba grossa
3 grans d’all
1 branca de
farigola petiteta
1 .l de brou de
verdures (o una pastilla de concentrat)
100 gr. de
formatge rallat (que es fongui be)
sal
3 cullerades d’oli
d’oliva
PREPARACIÓ
Tallarem la ceba a daus petits a l’igual que el
pebrot, el tomàquet i els alls, també tallarem a trossos els bolets i la
llonganissa (o botifarra). En una olla posarem a bullir l’aigua amb una
pastilla de brou de verdures (o el brou) i reservarem.
Seguidament, posem l’oli a la paella i fregim els
bolets, nomes 4 tombs i els traiem, tirem la llonganissa, fins que es dauri i reservem.
En el mateix oli hi posarem la ceba, el pebrot, la branca de farigola i els
alls, a foc mig deixarem que es vagin confitant, quan gairebé ja estan hi tirem
el tomàquet i també deixem que es cogui, acte seguit hi tirarem la llonganissa
i els bolets, donem uns tombs i hi afegim els fideus i remenarem a fi que s’impregnin
del sabors. Quan son una mica rossos hi llancem el brou i el deixem uns 10
minuts fins que se’l beguin, si no
fossin encara cuits, hi afegirem més brou. Tanquem el foc i hi tirem per sobre
el formatge ratllat, deixem que reposi 5 minuts i llestos.
Com m'encanten les llenegues, i es que convinen amb tot, aquest plat ha d'estar fabulós. La combinació amb pasta i bolets per mi és excelent.
ResponEliminaM'encanta la proposta. Fa molt que no menjo llanegues.
ResponEliminaQuina fideuà tant bona!!! Petons
ResponEliminauna combinacio de luxe
ResponEliminaEspectaculares, me encanta el contraste!!
ResponEliminaBesitos
Només de mirar les fotos ja t'ho menjaries!! els bolets combinen amb tot!!
ResponEliminaAixó ho tinc que fer jo... amb el que m'agraden els rovellons i les llenegues... Ha d'estar deliciós!!! Un abraÇ molt fort.
ResponEliminaAis, què bones són les fideuàs de bolets! A casa sempre que l¡hem fet triomfa, la teva versió deliciosa!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra