Per la iaia Montse
Ja feia temps que donava tombs per fer un mar i muntanya,
a casa aquesta barreja de gustos ens agrada molt… Això si!, els que vigilem, això és un pecat!,
perquè de pa en vàrem sucar…. jejejejej ;)
INGREDIENTS
(4 persones)
2
calamars grossos
2 dents d’all
400 gr. pèsols
1
ceba
3
tomàquets madurs o tomàquet triturat en conserva
conyac
sal
sucre
(una miqueta)
oli
suc
de peix o caldo fluix
Per les mandonguilles:
3 llesques de pa de pagès
llet
sal
pebre
julivert
2 dents d'all
farina
Per la picada:
un grapat d’ametlles torrades
sal
1 dent d'all
1 galeta maria
Per les mandonguilles:
200
gr. de porc magre trinxat
200
gr. de vedella trinxada
1
ou
pebre3 llesques de pa de pagès
llet
sal
pebre
julivert
2 dents d'all
farina
Per la picada:
un grapat d’ametlles torrades
sal
1 dent d'all
1 galeta maria
PREPARACIÓ
En una cassola
amb una miqueta d’oli es sofregeixen els calamars nets i tallats a trossos
mitjans. Quan estiguin ben daurats, es reserven. En el mateix oli de fregir els
calamars, farem un sofregit de ceba tallada a juliana i tomàquet triturat,
condimentar-ho amb sal i sucre. Quan ja esta fet, s’hi torna a afegir els
calamars i s’hi tira una mica de caldo o be l’aigua per fer-lo bullir tot junt
uns 10 m.
més, seguidament s’hi afegeixen els pèsols.
Mentrestant,
farem les mandonguilles: En un bol, ficarem la motlla del pa i la regarem amb llet, seguidament barrejarem la carn de vedella i de porc, els dos alls i
julivert trinxats molt petits, sal, una mica de pebre i un ou. Quan la massa està llesta, es fan
rodones per les mandonguilles i s’arrebossen amb farina abans de fregir-les.
Quan ja estan fregides es tiren a la cassola amb els calamars i es cou tot junt
uns 15-20 minuts, tot seguit, incorporem el conyac.
Quan faltin 10
minuts per apagar el foc, es prepara una picada amb un gra d’all, les ametlles torrades, sal, la galeta maria, ho
piquem ben picat i s’incorpora a la cassola, o deixant fer la xup – xup.
Es bo deixar-lo
reposar una mica, és un plat que es pot deixar de un dia per l’altre.
oh, que bo!!! És un dels meus plats preferits! La meva mare també en feia, i trobo que els gustos del carlamars i de mar impregnaven les mandonguilles i les feien el doble de bones!!! T'ha quedat fantàstic.
ResponEliminaBonísim!! Te molt bona pinta! Petons.
ResponEliminaEs una barreja que no he provat mai, desprès de veure aquest plat hi posaré remei, deu d’estar boníssim.
ResponEliminaPetons
Delicioso, qué plato tan impresionante!!
ResponEliminaBesitos
quina combinacio mes bona
ResponEliminaNyammm! Quina bona pinta! Recepta apuntada.
ResponEliminaoooooooh!!!!! bonísim
ResponEliminaÉs que seria un pecat menjar un plat així sense sucar-hi pa!
ResponEliminaTé una pinta boníssima!!
ptns!
M'encanta aquest plat. El probaré té molt bona pinta !!
ResponEliminaFeia molta estona que no en menjava. MMMM boníssimes, avui per dinar, xalarem!
ResponElimina