A qui no li agrada una bona pizza un dissabte a la nit davant una bona pel·lícula?.... Normalment les pizzes les demanem a la pizzeria, però aquesta vegada em vaig decidir a fer-la... I Mmmm... boníssima!, això si!, de tant amassar la pasta encara em fan mal les mans ara.... però tot s’ha de dir va sortir per llepar-se els dits, cruixent com a mi m’agraden!!!.
Si no tenim temps o ganes per fer la massa, podem comprar bases de pizza, que depèn de quina marca compris són molt i molt bones, al bloc, en tenim algunes de publicades: Pizza casolana o mini pizzes de sardina... evidentment el farcit de la pizza podem posar el que volguem!.
INGREDIENTS
Per la massa:
200 l. d’aigua
300 gr.
farina de força
1 sobre
llevadura
½ cullera
de postres de sal
3
cullerades d’oli d’oliva
Pel farcit:
Tomàquet
solís
Pernil
dolç
Bacon
Tranchettes
(opcional)
Formatge
ratllat: parmesà, emmental, cheddar i mozzarella
olives negres
olives negres
Orenga
PREPARACIÓ
Per fer la massa en un bol barrejarem la farina, la
sal i la llevadura, tot seguit farem un forat al mig (tipus volcà) i hi
afegirem l’aigua templada i l’oli i barrejarem la pasta removent-la fins que
quedi ben compacta.
Perquè quedi la massa elàstica, fina i que pugi hem
d’amassar-la bé, agafarem la pasta i la mourem amb els mans estirant-la i
doblegant-la durant 5 minuts, tot seguit continuarem durant 5 minuts més,
girant-la i donant-li formes sobre la taula. De tant en tant haurem d’anar
espolvorejant-hi farina a la taula perquè no s’empegui.
Seguidament hem de deixar fermentar la massa en un
bol untant amb oli i tapat amb paper film durant uns 40 m.
Passat aquest temps, aplastarem la massa i hi
passarem un rodet per donar-li forma fins que quedi ben fina.
Quan la massa està llesta i estesa la cobrirem amb
tranchettes, tot seguit ho untarem amb tomàquet natural, després cobrim la
meitat de la pizza amb talls de bacon i l’altra meitat amb pernil dolç, hi posem les olives negres, espolvorejarem orenga i per últim ho cobrim amb el formatge ratllat.
Per bones que siguen les pizzes de la pizzeria, com les de casa res...
ResponEliminaLa teua te un aspecte bonissssimmmmm!!
Besets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/
hummmmmmmmmmmmmmmmmmm que bona
ResponEliminaMmm! A casa també ens encanta fer pizza casolana. I amb extra de formatge... encara millor!! ha ha ha. Sembla boníssima, la que vau fer!
ResponEliminaQuina feina més satisfactoria encara que hagis amassat molt el resultat és boníssim.
ResponEliminaPetons
El resultat de l'esforç és boníssim! I l'extra de formatge encara millor!
ResponEliminaPetons
Boníssima! I així 100% casolana, fantàstica!
ResponEliminaPetons!
Gràcies noies!!!
ResponEliminaPetonets