Què
no pot faltar al nostra receptari?, doncs… una sopa de peix!!, què em sembla
que a moltes cases la tenim oblidada!!!,
almenys pel què fa a casa nostra!, on s’ha de dir… que el peix no abunda pas
gaire… es nota, que a una servidora no li agrada!!! ;)
Hi
ha moltes maneres de fer sopa de peix i aquesta podria ser una d’aquestes. Potser és més senzilla però
cal dir que es deliciosa....
INGREDIENTS
1 tomàquet madur
1/2 porro
2 pastanagues
1 ceba mitjana
espines i caps de peix
10 gambes
1/2 kg de musclos
1/2 k g de cloïsses
4 tasses d’arròs
oli
sal
2
litres d’aigua
PREPARACIÓ
Primer pelarem les gambes, saltejarem en una paella
amb una cullerada d’oli els caps i les peles tot aixafant ben bé els caps
perquè treguin la substància, reservem. Mentrestant, en una cassola amb un dit d’aigua
obrim els musclos i les cloïsses, quan són freds traiem les closques i
reservem.
Tot seguit, en una olla alta sofregim la ceba, el
porro, el tomàquet i la pastanaga amb quatre cullerades d’oli i tot tallat ben
petit, anem fent a foc mitjà. Passat 10 minuts incorporem les espines i els caps
i els hi donem unes voltes amb el sofregit, afegim el suc de coure els caps de
gamba, donem uns quants tombs més i hi tirem l’aigua i una mica de sal, deixem
bullir a foc mitjà uns 30 minuts. Passat aquest temps colem el brou, el passem
un altra vegada a l’olla i quan arrenqui el bull hi tirem l’arròs deixem coure
20 minuts a foc mitjà. Quan faltin 10 minuts hi tirem els musclos, les cloïsses
i les gambes, deixem aquets 10 minuts i llestos.
Deliciosa, aquesta sopa. una de les meves preferides!
ResponEliminaM'encanta la sopa de peix, boníssima!!!!!
ResponEliminaAquesta sopa de peix és la que a casa ens agrada més, també! Fa una pinta boníssima!!
ResponEliminaPetons!