28 de març 2014

ARRÒS CALDOS DE MUSCLOS I ESCOPINYES






Un espectacle de gustos i sabors és aquest arròs!, L'he provat de fer per participar al repte de Memòries d'una Cuinera, que ens proposava aquest mes i de debò que m’ha sorprès gratament!.



http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es/2014/03/la-casa-els-fills-i-la-muller-tot-el.html#comment-form




INGREDIENTS  (2 o 3 persones)



1/2 kg d’escopinyes

12 musclos de roca

4 gambes

300 gr. d’arròs

1 l. d’aigua

1 ceba tendra tallada petita

1 gra d’all trinxat petit

2 tomàquets madurs ratllats

1 culleradeta de cafè en pols de nyora o la polpa d’una rehidratada

oli d’oliva

sal

100 ml. de vi blanc




PREPARACIÓ





Primer posarem les escopinyes en aigua freda i sal almenys 1 hora perquè treguin l’arena que puguin portar. Netegem el musclos i reservem .

En una cassola posem l’oli, la ceba i els caps de dos gambes a coure a foc lent i xafant els caps perquè deixin anar el suc, passat 5 minuts hi tirem l’all i quan és ben transparent retirem els caps,  tirem el tomàquet i deixem coure 10 minuts. 



Quan tenim el sofregit fet, hi posem la nyora  apugem el foc i hi tirem 100 ml. de vi blanc, els musclos, les escopinyes i l’arròs donem un tomb i tot seguit, hi tirem l’aigua calenta i la sal. Baixem una mica el foc i deixem coure 15 minuts,  ara és el moment de posar les gambes 2 minuts més i ja és fet.




11 comentaris:

  1. Un plat d'arros ple de color i un gust, bonissim

    ResponElimina
  2. Un clàssic que a casa nostra no falla mai els dissabtes. Bona proposta pel Memòries!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina,

      Curiosament, nosaltres no tenim tirada per fer aquest arròs, i la veritat és que bo bo.... ;)

      Petonets

      Elimina
  3. aquest és un tipus d'arròs que fa diumenge!! molt bona proposta.

    ResponElimina
  4. l'arroç caldòs es per mi com un arroç secundari, no sé sempre pensó que es mes bo quan queda sec...però la veritat es que cada cop que probo un caldòs pensó "quin sabor, que bo" i crec que aquest em faria despertar aquests comentaris.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!!!

      Doncs a mi em passa el mateix.... tenim la costum de l'arròs "sec" com tú li dius!!! i la veritat és que el caldos es bo, de fet!, era la primera vegada que probava de fer-lo!

      Petonets

      Elimina
  5. No m'estranya que t'hagi sorprés si està tan bo com sembla, fa molt bona pinta.
    Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!