Un espectacle de gustos i sabors és
aquest arròs!, L'he provat de fer per participar
al repte de Memòries d'una Cuinera, que ens proposava aquest mes i de debò que
m’ha sorprès gratament!.
INGREDIENTS (2 o 3
persones)
1/2 kg d’escopinyes
12 musclos de roca
4 gambes
300 gr. d’arròs
1 l. d’aigua
1 ceba tendra tallada petita
1 gra d’all trinxat petit
2 tomàquets madurs ratllats
1 culleradeta de cafè en pols de nyora o la polpa d’una rehidratada
oli d’oliva
sal
100 ml. de vi blanc
PREPARACIÓ
Primer posarem les escopinyes en aigua
freda i sal almenys 1 hora perquè treguin l’arena que puguin portar. Netegem el
musclos i reservem .
En una cassola posem l’oli, la ceba i els
caps de dos gambes a coure a foc lent i xafant els caps perquè deixin anar el
suc, passat 5 minuts hi tirem l’all i quan és ben transparent retirem els
caps, tirem el tomàquet i deixem coure
10 minuts.
Quan tenim el sofregit fet, hi posem la nyora apugem el foc i hi tirem 100 ml. de vi blanc,
els musclos, les escopinyes i l’arròs donem un tomb i tot seguit, hi tirem
l’aigua calenta i la sal. Baixem una mica el foc i deixem coure 15 minuts, ara és el moment de posar les gambes 2 minuts
més i ja és fet.
Un plat d'arros ple de color i un gust, bonissim
ResponEliminaMoltes gràcies Lolines!!!!
Elimina:)
Un clàssic que a casa nostra no falla mai els dissabtes. Bona proposta pel Memòries!
ResponEliminaHola Marina,
EliminaCuriosament, nosaltres no tenim tirada per fer aquest arròs, i la veritat és que bo bo.... ;)
Petonets
aquest és un tipus d'arròs que fa diumenge!! molt bona proposta.
ResponEliminaMoltes gràcies
Elimina:)
Petonets
l'arroç caldòs es per mi com un arroç secundari, no sé sempre pensó que es mes bo quan queda sec...però la veritat es que cada cop que probo un caldòs pensó "quin sabor, que bo" i crec que aquest em faria despertar aquests comentaris.
ResponEliminaPetons
Hola!!!!
EliminaDoncs a mi em passa el mateix.... tenim la costum de l'arròs "sec" com tú li dius!!! i la veritat és que el caldos es bo, de fet!, era la primera vegada que probava de fer-lo!
Petonets
Això és un arròs de diumenge! Petons!
ResponEliminaMoltes gràcies Mònia
EliminaPetonets
No m'estranya que t'hagi sorprés si està tan bo com sembla, fa molt bona pinta.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar a Memòries.