17 de març 2014

CALÇOTS ARREBOSSATS







Pensava que  havent menjat sempre els calçots a la brasa així no m’agradarien tant, però carai!!! que bons són i us podeu creure que ara gairebé no sé quins m’agraden més?.
Aquests tenen el toc cruixent de l’arrebossat que al posar-hi la salsa hummmm!!..... deliciós.

De totes maneres no deixaré pas de menjar els calçots tradicionals, què amb l’excusa de “menjar calçots” ens reunim una collada i fem festa!!!!, a part que m’encanten, però sincerament, per menjar-los a casa aquests són fantàstics!!!. 


INGREDIENTS

50 calçots  (primets)
1 o 2 ous
farina
1 1/2 vas  d’oli d’oliva

Per la salsa:
    1 cabeça d’alls
    5 tomàquets madurs
    100 gr. d’avellana
    100 gr. d’ametlla
    1 polsim de sal
    50 ml. de vinagre
    250 ml. d’oli d’oliva
    La polpa de 2 nyores ben deshidratades a  la vigília

PREPARACIÓ


Primer farem la salsa, escalivant la cabeça d’alls sencera junt amb els tomàquets, 8 minuts al microones. Quan ja està, es pelen els alls i els tomàquets i es posen al vas de batedora junt amb els altres ingredients menys l’oli i triturem. Quan és ben triturat hi anirem afegint oli i batent fins que ens agradi l’espessor.

Tot seguit, tallarem les cues als calçots i els pelem ben pelats. Tenim una paella al foc amb l’oli perquè s’escalfi mentre passem els calçots per ou batut i desprès farina. Quan l’oli és calent, els fregim 3 minuts per banda, depèn del grossos que siguin i retirem sobre paper de cuina perquè perdin l’oli. Servim de seguida amb la salsa.








7 comentaris:

  1. I que bons!! Un altra recepta per disfrutar d' aquesta maravella,,
    Besets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Teresa!!!

      Doncs si!!!, la veritat és que fets d'una manera o de l'altra son ben bons i ademés saludables, oi??

      Petonets

      Elimina
  2. Jo també els havia menjat sempre a la brasa, però la crema de calçots es boníssima, i amb tempura els més primets també, donant molt de joc. Tampoc deixaré de fer calçotades amb els amics.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. La crema de calçots si està acertada uffff!!!, no pots parar pas de menjar-ne!!!, nosaltres a les calçotades familiars, sempre la fa la meva tieta, és una especialista.... el problema el tenim amb les calçotades amb els amics!!!, jajajajaja... però ara no tindrem l'excusa!!! :)

      Petonets

      Elimina
  3. Tengo muchas ganas de probar los calcots,pintan muy rico me quedo a seguirte ,saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!!! :)

      A ver si los pruebas, son fáciles y buenísimos ya veras!!!

      Petonets

      Elimina
  4. Qué bonic!!!! Fantàstica recepta, de veritat. Totes les receptes que portin calçots m'agraden, de fet.

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!