Pensava
que havent menjat sempre els calçots a
la brasa així no m’agradarien tant, però carai!!! que bons són i us podeu
creure que ara gairebé no sé quins m’agraden més?.
Aquests
tenen el toc cruixent de l’arrebossat que al posar-hi la salsa hummmm!!.....
deliciós.
De
totes maneres no deixaré pas de menjar els calçots tradicionals, què amb l’excusa
de “menjar calçots” ens reunim una collada i fem festa!!!!, a part que m’encanten,
però sincerament, per menjar-los a casa aquests són fantàstics!!!.
INGREDIENTS
50 calçots (primets)
1 o 2 ous
farina
1 1/2 vas d’oli d’oliva
Per la salsa:
1 cabeça d’alls
5 tomàquets madurs
100 gr. d’avellana
100 gr. d’ametlla
1 polsim de sal
50 ml. de vinagre
250 ml. d’oli d’oliva
La polpa de 2 nyores ben
deshidratades a la vigília
PREPARACIÓ
Primer farem la salsa, escalivant la cabeça d’alls
sencera junt amb els tomàquets, 8 minuts al microones. Quan ja està, es pelen
els alls i els tomàquets i es posen al vas de batedora junt amb els altres
ingredients menys l’oli i triturem. Quan és ben triturat hi anirem afegint oli
i batent fins que ens agradi l’espessor.
Tot seguit, tallarem les cues als calçots i els pelem
ben pelats. Tenim una paella al foc amb l’oli perquè s’escalfi mentre passem
els calçots per ou batut i desprès farina. Quan l’oli és calent, els fregim 3
minuts per banda, depèn del grossos que siguin i retirem sobre paper de cuina
perquè perdin l’oli. Servim de seguida amb la salsa.
I que bons!! Un altra recepta per disfrutar d' aquesta maravella,,
ResponEliminaBesets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/
Bon dia Teresa!!!
EliminaDoncs si!!!, la veritat és que fets d'una manera o de l'altra son ben bons i ademés saludables, oi??
Petonets
Jo també els havia menjat sempre a la brasa, però la crema de calçots es boníssima, i amb tempura els més primets també, donant molt de joc. Tampoc deixaré de fer calçotades amb els amics.
ResponEliminaPetons
La crema de calçots si està acertada uffff!!!, no pots parar pas de menjar-ne!!!, nosaltres a les calçotades familiars, sempre la fa la meva tieta, és una especialista.... el problema el tenim amb les calçotades amb els amics!!!, jajajajaja... però ara no tindrem l'excusa!!! :)
EliminaPetonets
Tengo muchas ganas de probar los calcots,pintan muy rico me quedo a seguirte ,saludos
ResponEliminaMuchas gracias!!! :)
EliminaA ver si los pruebas, son fáciles y buenísimos ya veras!!!
Petonets
Qué bonic!!!! Fantàstica recepta, de veritat. Totes les receptes que portin calçots m'agraden, de fet.
ResponElimina