En temps de Quaresma era tradició fer cassoletes
amb peix per lo del dejuni, amb bacallà, congre, lluç... etc, sobre tot el Divendres
Sant. Nosaltres, com que a casa ens encanta el peix i aprofitant l’avinentesa
de la Quaresma.... m’he decidit per fer aquesta cassoleta que ha sortit d’allò
més bo!!!
INGREDIENTS
4 talls de bacallà dessalat o fresc
8 gambes congelades
1 sèpia
150 gr. d’anella de calamar
200 gr. de musclos
200 gr. de cloïsses
1 ceba
1 tomàquet
1 porro
1 vas de vi blanc
1 picada ( ametlles, all, julivert, pa torrat)
carxofa
farina
oli
sal
PREPARACIÓ
En primer lloc, pelarem les carxofes i les fem a
quarts, enfarinem i coíem amb una paella amb oli calent uns 5 minuts, reservem
sobre paper de cuina. Obrim els musclos i les cloïsses amb un dit d’aigua i que
arrenquin el bull i separem del foc.
Tot seguit, en una cassola hi posem 1 vas d’oli i
fregim tot el peix 2 minuts, el bacallà una mica enfarinat i les gambes sense
el cap que reservarem pel sofregit. Retirem el peix i al mateix oli sofregim la ceba a foc mitjà, desprès hi
tirem el porro, el tomàquet, i finalment els caps de les gambes que els xafarem
perquè surti el suc un cop fet això, els retirem i continuem coent uns 5 minuts, apugem el foc i tirem el
vi, deixem reduir i posem tot el peix, la picada diluïda amb 1/2 vas d’aigua,
les cloïsses i els musclos, i ho deixem fer xup, xup 5 minuts i seguidament, hi
posem la carxofa, coíem 5 minuts més i llestos.
Es bo que reposi una estona abans de servir.
Aquesta recepta la fare divendres
ResponEliminaTambe aprofitant l,avinantensa de quaresma
I quina pinta te esta cassoleta, quaresma o no, deu estar bonissima!!
ResponEliminaBesets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/
Per aquesta cassoleta de peix no fa falta que sigui quaresma, sempre serà ven vinguda Ummm
ResponEliminaPetons
Quin goig...a casa hi sucarien dues o tres barres de pa! Petons!
ResponEliminaMoltes gràcies pels vostres comentaris!!!
ResponEliminaBon cap de setmana!!!
Petonets