31 de març 2014

CASSOLETA DE PEIX







En temps de Quaresma era tradició fer cassoletes amb peix per lo del dejuni, amb bacallà, congre, lluç... etc, sobre tot el Divendres Sant. Nosaltres, com que a casa ens encanta el peix i aprofitant l’avinentesa de la Quaresma.... m’he decidit per fer aquesta cassoleta que ha sortit d’allò més bo!!!




INGREDIENTS



4 talls de bacallà dessalat o fresc

8 gambes congelades

1 sèpia

150 gr. d’anella de calamar

200 gr. de musclos

200 gr. de cloïsses

1 ceba

1 tomàquet

1 porro

1 vas de vi blanc

1 picada ( ametlles, all, julivert, pa torrat)

carxofa

farina

oli

sal




PREPARACIÓ


En primer lloc, pelarem les carxofes i les fem a quarts, enfarinem i coíem amb una paella amb oli calent uns 5 minuts, reservem sobre paper de cuina. Obrim els musclos i les cloïsses amb un dit d’aigua i que arrenquin el bull i separem del foc.

Tot seguit, en una cassola hi posem 1 vas d’oli i fregim tot el peix 2 minuts, el bacallà una mica enfarinat i les gambes sense el cap que reservarem pel sofregit. Retirem el peix i al mateix oli  sofregim la ceba a foc mitjà, desprès hi tirem el porro, el tomàquet, i finalment els caps de les gambes que els xafarem perquè surti el suc un cop fet això, els retirem i continuem  coent uns 5 minuts, apugem el foc i tirem el vi, deixem reduir i posem tot el peix, la picada diluïda amb 1/2 vas d’aigua, les cloïsses i els musclos, i ho deixem fer xup, xup 5 minuts i seguidament, hi posem la carxofa, coíem 5 minuts més i llestos.



Es bo que reposi una estona abans de servir.








5 comentaris:

  1. Aquesta recepta la fare divendres
    Tambe aprofitant l,avinantensa de quaresma

    ResponElimina
  2. I quina pinta te esta cassoleta, quaresma o no, deu estar bonissima!!
    Besets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Per aquesta cassoleta de peix no fa falta que sigui quaresma, sempre serà ven vinguda Ummm
    Petons

    ResponElimina
  4. Quin goig...a casa hi sucarien dues o tres barres de pa! Petons!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!

    Bon cap de setmana!!!

    Petonets

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!