La
carxofa, és una hortalissa amb unes propietats nutricionals molt saludables per
al nostre organisme, és bona per als problemes digestius, ja que és depurativa,
regula el trànsit intestinal i enforteix el sistema immunològic. És bona pel
colesterol i redueix la pressió arterial. Una de les moltes propietats és que protegeix
el fetge, per tant és bona pels problemes hepàtics...
Atenció
als que patiu de mal de cap!, la carxofa és bona per les cefalees!.
Feta
aquesta petita introducció a la carxofa, és molt interessant llegir la història
mitològica d’aquesta hortalissa... Cynara
i el Déu Júpiter!.
Aquesta
hortalissa o agrada molt o no agrada gens!, a mi personalment, m’encanta! Sempre busco diferents maneres de fer-les,
i aquesta la vaig veure en un programa de televisió i em va semblar tant
senzilla i gustosa que vaig decidir-me a provar-la i evidentment no em vaig
equivocar, si us agraden les carxofes, aquesta recepta l’heu de tastar.
INGREDIENTS ( 2 persones)
4 carxofes per
persona
4 talls de pernil
ibèric prims
2 o 3 alls
oli d’oliva
1 cullerada rasa
de farina
100 ml. de vi
blanc
200 ml. de l’aigua
de bullir les carxofes
sal
pebre
PREPARACIÓ
Netegem les carxofes fins deixar el cor i traiem el tronc però
reservem-lo. Posem a bullir un olla amb aigua i sal i quan bulli hi tirem els
cors de carxofa i deixem 15 minuts o fins que les vegeu cuites, no desfetes.
Mentrestant en una paella saltegem l’all tallat petit amb els troncs
també tallats petits i una cullerada d’oli, passat cinc minuts hi tirem la
farina remenem 2 vegades i tirem el vi. Deixem evaporar i tirem l’aigua de
bullir, deixem que es vagi espessint, afegim una mica de pebre.
A casa ens agrada molt, la carxofa. Sempre mirem d'innovar fent noves receptes. Aquesta que ens proposes té molt bona pinta!
ResponEliminaTienen una pinta estupenda. Aunque tendré que usar el traductor para prepararla. Un saludote.
ResponEliminahttp://arandabuesa.blogspot.com.es/
Quina presència més colorida que ha quedat, una combinació que fa pensar que ha d'estar boníssim.
ResponEliminaJo no sóc gaire de menjar carxofa però si té tantes propietats serà questió de menjar-ne.
Una abraçada i bon cap de setmana!!
Hola, jo sòc de les que la carxofa m'entusiasma, però la veritat és que només les menjo en truita, al forn i poc més. Aquesta opció em sembla molt apetitosa, la tastaré.
ResponEliminaSalutacions!
Les carxofes, amb tantes propietats...i si es presenten tan bé com aquestes teves...són irresistibles! Petons!
ResponElimina