Si t’agrada la llimona….. prova aquesta “tarta”..,
boníssima. Aquesta recepta és més o menys la recepta del famós LEMON PIE anglès
i americà. Ideal per desprès d’un menjar
copiós o per acompanyar un bon té....
INGREDIENTS
1 làmina de massa brisa
150 gr. de sucre
la pell de una llimona (només el groc)
50 gr. de mantega
4 ous ( separem rovells i clares )
el suc de tres llimones
50 gr. de maizena
200 ml. d’aigua
PREPARACIÓ
Posarem al vas: el sucre i el farem pols a velocitat
5-7-9, afegim la pell de llimona i la triturem igual, tot seguit hi afegirem la
resta dels ingredients menys la massa i les clares d'ou que les reservem per la
merenga, i programem 4 minuts, temperatura 80º velocitat 4.
Estendrem la massa en un motlle untat de mantega de
manera que el folri, cobrirem amb paper de forn i un pes, per exemple cigrons
secs, perquè la massa no pugi. Ho posem al forn prèviament escalfat a 180ºC uns 15 minuts, passat
el temps traiem el paper i els cigrons i ho tornem a ficar al forn 10 minuts.
Un cop llesta s’omple de la crema de llimona, i muntem
les clares a punt de neu amb una mica de sucre en pols i amb una mànega anem
fen muntets. Tindrem el gratinador del forn a punt i li posarem dos minuts
perquè es gratinin les puntes de la merenga.
Si no es té thermomix, es tracta d’anar remenant
tots els ingredients de la crema en un bol al bany maria fins que quedin una
crema espessa. La pell es ratllaria i el
sucre es faria servir del de pols...
mmmmmmmmm quina bona pinta! fa anys que no faig aquest pastís. M'ha fer venir ganes de tornar-lo a fer, aquest cop amb la teva recepta. Gracies per compartir-la!
ResponEliminaquina pasada que bona
ResponEliminaQue bons aquests postres, suposo que es poden fer igual sense termomix.
ResponEliminaOhh com m'agrada!!! En tinc una per publicar també jejeje petons
ResponEliminaI qué refrescant que ha de ser...em quedo amb la recepta d'aquest lemon pie!
ResponElimina