El bacallà és un peix que ens agrada força,
i de totes les maneres: a la catalana, amb tomàquet, etc...Aquesta vegada l’he
fet gratinat amb all i oli, que es una manera bonísiiiima! de menjar-lo, proveu i ja em direu. Ah!!, i el més
important: ben senzill.
INGREDIENTS
4 lloms de bacallà dessalat
4 patates mitjanes
1 ceba de Figueres
sal
pebre
oli d’oliva
farina
all i oli ( 1 ou,
1 all , oli d’oliva polsim de sal )
PREPARACIÓ
Primer que tot posarem una paella d’oli al foc amb 1
got d’oli i deixem escalfar, mentre enfarinem el bacallà, quan l’oli és calent hi
fregim el peix 3 minuts per banda, ja que el bacallà no s’ha de coure molt, quan
és cuit reservem sobre paper absorbent.
Seguidament, en una safata o cassoletes individuals
hi posarem les patates tallades a làmines de mig centímetre i repartim la ceba
a anelles, un rajolí d’oli, una mica de
sal i pebre i ho posem al forn escalfat prèviament a 180 ºC i deixem que es facin
uns 20 minuts.
Quan les patates són cuites traiem i hi posem a sobre
el bacallà, tirem una cullerada de l’all
i oli, que haurem fet amb la batedora posant
l’ou, l’all, sal i anar tirant l’oli
mentre batem amunt i avall fins que queda espès.
Tot seguit, posarem el gratinador al forn, introduïm
el peix deixem que l’all i oli es gratini un minut més o menys i llestos.
Com veureu al peix no he ficat sal, perquè amb la
de les patates i l’all i oli per nosaltres ja te gust, però reconec que tothom
en fica.
tenen que esta bonissims
ResponEliminaAlguna vegada també l'he fet així i tens raó, queda boníssim. Prova-ho amb peus de porc, també són exquisits, diuen!! A mi no m'agraden gaire, els peus. Petons!
ResponEliminallàstima que a casa no som gaire de bacallà. Jo l'he provat alguna vegada i així gratinat és deliciós. Petons
ResponEliminaJo tambe l'he fet alguna vegada així i el resultat ha segut boníssim, a tota la familia els ha agradat.
ResponEliminaBessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/
Sé d'una persona a qui li agradaria moltíssim aquesta recepta!!! T'ha quedat genial, quina pintassa que té!!
ResponEliminaUna forta abraçada!!
El bacallà m'agrada de totes maneres, fins i tot cru, o sigui que amb aquesta teva recepta el trobaria deliciós! Una abraçada!
ResponEliminaohhh! quina bona pinta, qui pogués....
ResponEliminaque super diferente..criativo e delicioso...amei...=D
ResponEliminaBeijinhos
http://virandocomida.blogspot.com
Fa anys i panys que no menjo bacallà i aquesta recepta em convida a tornar-hi! :)
ResponEliminaEl bacalao preparado de esta manera a mi me apasiona...delicioso.
ResponEliminaBesitos.
A casa també és un dels peixos que més agrada. La versió que ens portesa vui, deliciosa!!!
ResponEliminaPetons